Skifte/Shift. Fem en fredag v.34

Just här och nu känns tiden och livet rätt stillastående. Tiden därför att det är grått hela tiden, jämngrått den enda skiftningen är att regnet duggar mer eller mindre tätt och ibland öser ner. Livet därför att inget särskilt händer här i stugan där allt går sin gilla gång. Jag läser och plockar svamp och då och då äter vi en fårstek. Jag börjar längtar efter ett skifte, jag börjar längta hem.

Också frågetemat Fem en fredag behandlar skiften, det ligger väl helt enkelt ett skifte bort från sommaren i luften nu.

1.När senast gjorde du nåt drastiskt med ditt yttre? Drastiskt och drastiskt men varje morgon känns vakenblivandet faktiskt som en chockartad förändring med omvända förtecken från naket barn till påklädd vuxengestalt.

2. Har du bytt till varmare garderob än? Nej inte egentligen. Jeansshorts och kortärmat är inte undanstuvat, hoppet är det sista som överger människan sägs det. Men i realiteten är det tjocktröjor och raggsockor som gäller nu när temperaturen inte ens når upp till tio grader.

3. När ändras säsongen till höst? Den vår de svage kallar höst. Kalla mig gärna förnekare men jag tror att den infaller ungefär samtidigt med lövfällningen. Jag tror nämligen både på indiansommaren i september och brittsommaren i oktober.

4. Vad ser du fram emot med en ny säsong? Ja det är nog skiftet som sådant jag gillar och att skifta fokus. När livet blir för enahanda ledsnar jag, jag behöver utmaning och variation. Omväxling förnöjer.

5. Vad är något du nyligen ändrat åsikt om? I dagarna har jag förstått att Karljohansvampen är en riktig goding. Och rolig att plocka. Förr om åren har det bara varit små gula sommarkantareller, gärna i övermått, som gällt. Man kan väl säga att jag gjort en dygd av nödvändigheten nu när Karljohan tycks trivas så bra i regn.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 20210508_103838-01.jpeg
Note to self
there will be a shift to spring
eventually.7 tankar om “Skifte/Shift. Fem en fredag v.34

 1. Karljohan är min absoluta favoritsvamp. Den slår kantareller med hästlängd. Plockar dock aldrig själv. Det beror på att jag gjort det en gång, och då kröp det en massa maskar ut ur hatten. Det räckte…
  Indian och brittsommar fick vi väl ifjol och 2018 om jag inte minns helt fel. Det är bara lite svårt att tro på samma sak i år när regnet bara öser ned och det är 12 grader kallt.
  Bilden du lägger upp är återigen en fröjd för ögat:-)

  Gilla

 2. Nja, KarlJohan vår kung i svampar, vill först ha varmt och gott och sedan vatten! Men visst, det finns rätt rikligt i år , dock inte som vissa Kalle-år jag varit med om då italienska långtradare stod vid skogskanten med kylaggregat för att köpa upp så mycket som möjligt till italienarna som är galna i dem! Ja, jag vill också ha omväxling, vem orkar med flera veckors värmebölja eller regnväder? Int ja!
  Känner mig aldrig som ett naket barn, tyvärr, bara en stackars förvirrad gumma utan kläder…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: