Vattna/Water – weekly photo challenge v.42

Man kan väl säga att himlen har vattnat oss rätt rejält den här hösten. Visserligen har det varit klarblått och solsken i dagarna men den glädjen har sammanfallit med en snuva som håller mig inomhus. Så medan jag snörvlar på, roar jag mig med att illustrera verbet vattna i Susannes fotoutmaning Veckans ord med en någon vecka gammal bild. Vi ska gå ner till stadsbiblioteket i grannkvarteret för en eftermiddagsfika, tar bakvägen ur huset och kommer ut i Konsistorieparken. Den med bästa smällebären. Ellen lånar mitt gamla paraply, flitigt använt av henne och Axel numera. Men farmor, säger Ellen, om du hade det här paraplyet när du var barn måste det vara nästan sjuttio år så länge brukar verkligen inte paraplyer hålla. Check på båda men allt har sin förklaring. Paraplyet återfann jag i sommarstugan, det kan ju knappast ha använts för det regnade ju aldrig om somrarna när jag var barn eller?

Ellen and the red umbrella.

7 tankar om “Vattna/Water – weekly photo challenge v.42

 1. Japp, även den bilden har ”det” igen:-) En helt underbar text till fotot också. Du har verkligen gåvan att kombinera text och bild. Du borde skriva en ”bilderbok” om Japan till exempel.

  Nu kom jag av mig en aning! Paraplyet som alltså är närmare 70 år om jag fattar Ellens kommentar rätt måste vara av utmärkt kvalitet! Sådana färgglada och högkvalitativa paraplyer gör man då definitivt inte längre. Inte ens när de finns i sommarstugor som man minns från somrarna då det aldrig regnade.

  Et helt underbart bidrag till temat:-)

  PS. Krya på dig! Själv har jag inte varit förkylt på minst 10 år. Vet inte hur jag lyckats med den bedriften. Blev inte ens sjuk när maken var förkyld ett par gånger. DS.

  Gilla

 2. En härlig tolkning! Verkligen! Och barn är kloka och har många tankar. Kan inte heller direkt minnas att det regnade så mycket när jag var barn heller. Paraplyet verkar vara hållbart.
  Önskar dig god bättring.

  Gilla

 3. Det är nästan så att jag gillar regnväder när jag ser ditt röda paraply! En otroligt fin bild till temat!
  Trots att jag är uppvuxen i Borås har jag ingen känsla av att det regnade så mycket. Men jag minns att jag hade ett ganska murrigt paraply och en svart regnkappa. Men när använde jag dem?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: