Lukta/Smell – weekly photo challenge v.35

Lukta är verbet att illustrera i Susannes fotoutmaning Veckans ord. Samtidigt funderar Susanne kring betydelsen av orden lukta och dofta ”om något luktar gott doftar det, medans om det luktar illa så luktar det bara? skriver hon och fortsätter ”Hur tänker/säger du vid dessa två olika tillfällen?” För egen del är jag inte lika säker. Doftar är nog alltid synonymt med luktar gott men allt som luktar gott doftar inte. Hästar till exempel luktar jättegott och härligt. Men jag skulle inte säga att hästen doftar (möjligen att jag känner en doft av gödsel men då blir betydelsen snarast ironisk och den motsatta).

He can smell me
I can smell him
but
Horses have a better sense of smell
the long head means that it has quite a large nasal cavity.

6 tankar om “Lukta/Smell – weekly photo challenge v.35

  1. Hahaha! Första delen av ditt bidrag till temat håller jag helt med om. Däremot tycker jag att hästar… stinker, åtminstone när de står i stallet.
    När jag läste din text mindes jag Sollentuna Ridklubb. En kollega till mig var ordförande i klubben och hon frågade om jag kunde göra deras hemsida. Det var 1999, i ”början” alltså. Självklart tänkte jag. Tog kameran och skulle fota bland annat i båsen i stallet. Fy f*n så illa det luktade. Men det kan hända att hästar som står ute inte luktar illa. Å doft av gödsel – hahaha! Så för dig är doft synonymt med illaluktande gödsel – hahaha:-)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: