Oväntat besök. Fem en fredag v.20

Vad händer om du får oväntat besök undrar Elisa i frågetemat Fem en fredag. Det undrar jag också men försöker skärpa till mig. Är lite mosig efter väntat besök inklusive övernattning de två förskolebarnen. Mycket mys, fika och skratt blir det.

 1. Om 20 minuter får du oväntat besök, vad skulle du behöva städa? Ja jag skulle plocka bort de två trehövdade megadrakarna Dolly och Polly ur soffan tillsammans med en eller annan gammal Transformer. Sen skulle jag kolla att det fanns toapapper på båda toaletterna och slutligen frigöra en galge till ytterkläder i hallen.
 2. Vad skulle du kunna bjuda på för fika? Lätt som en plätt nu när vi slutat hänga på café. Det dryga coronaåret har lyckats där ingen annan lyckats. Numera har jag hembakade kanelbullar i frysen konstant tillsammans med hemrullade chokladbollar och hembakade kolakakor i en präktig glasburk. Serveras till nymalet kaffe eller te om så önskas.
 3. Hur skulle du behöva fixa till dig? Hahaha, ja hjälp mig med den. Jag skulle sätta på mig något anständigare, dra ihop en del av coronahåret i en svans där bak och sätta färg på fransarna med maschara.
 4. På frågan hur dagen varit, vad skulle du svara? Bara bra tack!
 5. Vad använder du för skäl till att ditt besök behöver gå? Jag tycker sällan att mitt besök behöver gå men om så vore skulle jag föreslå att vi tog en aftonpromenad tillsammans i Trädgårdsföreningen, i vårligt kvällsljus.
I would suggest an evening stroll in the spring light.

6 tankar om “Oväntat besök. Fem en fredag v.20

 1. Det där med att föreslå en promenad verkar vara ett vedertaget knep att bli av med besökare. Hannele tyckte samma sak. Troligen fler, men jag har inte läst allas svar än;-)
  Inget ont som inte har nåt gott med sig alltså. Du har börjat baka kanelbullar och annat sött. Är mäkta impad måste jag säga. Istället för att ge mig på att baka har jag köpt några boxar med Merci. De står i kylskåpet. För tack vare pandemin har vi varit några grannar som fikat på innergården, och då är det ju roligt att ha nåt med sig.

  Det där med anständig klädsel är också poppis som svar, inte minst hos mig;-) Hahaha:-)

  Gilla

 2. Fint att föreslå en promenad!
  Jag har bara lite kex hemma som fika, nä jag fikar inte själv, så varför?
  Vad är anständig klädsel? Tja. Top och jeans duger väl bra?
  Ha det fint!

  Gilla

 3. Intressant att läsa dina svar. Coronafrisyr har jag också. Hembakat tror jag det kan ha blivit en del av under pandemin, men tar mig sällan tid till det…..ha en fortsatt trevlig helg. Här åskar, blixtrar och regnar det som bara den nu….

  Gilla

 4. I ärlighetens namn föredrar jag att gå på visit hos andra, det ger mig möjlighet att avsluta besöket när jag själv tycker det är dags….Detta gäller förstås inte alla besökare dock. Toapapper har jag alltid massvis, har varit med om att det fattats när jag besökt dottern. Efter det följde alltid en rulle med i väskan när jag åkte dit! Molly och Polly övergick mitt förstånd också…
  Coronafrisyren är nu ett minne blott, o jag blev minst 2 kg lättare
  Trevlig pingsthelg!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: