Köa/Queue – weekly photo challenge v.20

När jag tänker på verbet köa som är fotoutmaningen i Veckans ord tänker jag att det har varit sparsamt med köande i mitt liv på sistone. Sedan tänker jag att en liten kö är också en kö. Som när Maria och jag köpte take away i Skäggetorp centrum häromsistens. Skäggetorp var en del av miljonprogrammet och är ett områden som haft problem med våldsamhet och gängkriminalitet. Men här finns också Yumei Spicy India, en av Linköpings bästa indiska restauranger.

Indian takeaway. A small queue is also a queue.

7 tankar om “Köa/Queue – weekly photo challenge v.20

 1. Tänkte ungefär som du – köer, riktiga sådana alltså finns inte längre. Å både du och jag varför.
  Skäggetorp centrum är ungefär som vissa områden söder och väster om Stockholm. Å där finns det de bästa krogar som serverar indisk, libanesisk, marockansk, palestinsk mat. Betydligt godare och mera genuint än lyxkrogarna i stan som sägs servera mat från dessa länder. Ja, ja!

  PS. Ditt inlägg påminner mig om ett besök min man och jag gjorde i Rinkeby för ett antal år sedan. Cirka klockan 13 anlände vi till Rinkeby Torg och deras pizzeria som serverade Stockholms bästa kebab. På torget var det dött, totalt dött. Inte en människa. Inte en enda gäst i pizzerian heller, vilket var väldigt ovanligt. Så det kändes kusligt och vi vandrade tillbaka till bilen för att fortsätta till ”grannstaden” Tensta. Dagen efter kunde vi läsa i tidningen att det sker knarkleveranser just på lördagar kl. 13 på Rinkeby Torg. Ooooops, en himla tur att vi inte blev skjutna då… Vi återvände inte till Rinkeby kan jag säga. Det fick bli Tensta istället. DS.

  Gilla

 2. Kö som kö! Lång eller kort. Men om man väntar så köar man .
  Indisk mat låter gott och ska nog i helgen leta reda på en ”matvagn” som säljer den. Här är det ett ganska stort utbud av dem men alla är inte lika ”bra”.
  Fin tolkning och en jättebra bild.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: