Team building. Fem en fredag v.8

Fem populära frågor för att bygga team handlar det om i veckans Fem en fredag med tanken att även om man inte är kolleger är det kul att veta lite mer om varandra.

 1. Vilket var ditt första jobb? Ett sommarjobb under gymnasietiden på ett vårdhem för barn som inte kunde bo hemma alternativt inte hade något annat hem. Tanken var väl att jag skulle hjälpa till med lite av varje och kanske främst leka med en liten kille i rullstol. Jag tyckte mycket om honom, vi kom bra överens men det jag minns bäst är upplevelsen av skilda världar. ”Kul att det äntligen är sommarlov, man slipper skolan och är fri” sa jag. ”Skolan är det bästa jag vet, där är jag hemma. Nu har jag ingenting” sa han.
 2. Vad läser du just nu? Den gröna vägen av irländska Anne Enright. Halvvägs in i romanen vill jag rekommendera den starkt.
 3. Har du någon gång träffat någon känd person? Nej, mitt liv är uppenbarligen kemiskt rent från kända personer. Pinsamt men sant.
 4. Vilken talang skulle du helst vilja ha? Jag skulle verkligen önska att jag kunde flyga. Flyga på riktigt alltså, som en fågel eller en ängel, som om jag simmade i luft.
 5. Vad var det första du köpte för egna pengar? En kamera, en Ashai PENTAX Spotmatic II med ett makronormal objektiv som jag var särskilt förtjust i, så användbart. Den var efterlängtad. Jag köpte den för min första ärligt förtjänade lön för mitt första och enda jobb i vården som ni såg under punkt 1 ovan.

4 tankar om “Team building. Fem en fredag v.8

 1. Roligt att läsa dina svar. Så skoj att läsa om vad människor startade sin ”jobbkarriär” med.
  Jag var väldigt förtjust i böcker som handlade om Irland. Så småningom kom jag faktiskt till Irland och det var en härlig resa.
  Trevlig lördag!

  Gilla

 2. Som att simma i luften, härligt uttryck. Visst vore det läckert, tanken har inte ”föresvävat” mig då jag är så höjdrädd. Men sådant kan man ju träna bort. Förstår att det var omtumlande att träffa barnen på sommarjobben, de som hade en så totalt annan vardag än du.

  Gilla

 3. Ett väldigt tänkvärt bidrag, eller tänkvärda svar på frågorna. Speciellt ditt svar på första frågan får mig att fundera ett tag. Skilda världar – absolut. Gissar att killens svar fick dig att tänka efter ett tag…
  Precis som Paula gillade jag också din ”luftsim”. Det första jag tänkte på då var Harry Potter, där många karaktärer gjorde just det, med eller utan Firebolds;-)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: