Skina/Shine – weekly photo challenge v.33

Better to illuminate than merely to shine,
to deliver to others contemplated truths than merely to contemplate
skrev Thomas Aquinas. Själv får jag nöja mig med att begrunda.

Skina är det aktuella verbet i Susannes fotoutmaning Veckans ord. Men idag blir det svårt att åstadkomma någon skinande sol. I nyheterna varnar polisen i Gävleborg för att ge sig ut på vägarna som ger vika pga översvämningar efter gårdagens kraftiga skyfall. Dagens skolstart skjuts upp. Vi går en liten sväng på byvägen. Dagern är kompakt jämngrå, fuktmättad och så långt från skinande som du någonsin kan komma.

För att skina faller jag tillbaka på ett foto från veckans provianteringsfärd. Den gick till tätorten Bergvik vid Ljusnan, med köpcentret Variant som uppvisar alla tecken på att glansdagarna sedan länge är över. Där inne finns ett övervintrat Coop med mera luft än varor och en ännu större död butiksyta som till mindre del utnyttjas av en loppis. Precis innanför entrén ligger ett litet ödsligt fik. Där slår sig spridda själar som jag ner ibland, lockade av bakverk och läsk innanför skinande montrar nedanför en färggrann fejkad gatukuliss. En tolvbollad belysningsarmatur minner om centrets fornstora dar och gör vad den kan för att skina upp stämningen.

A twelve-bulb lamp from old heydays shines in the gloom.
Tales from Hälsingland.

3 tankar om “Skina/Shine – weekly photo challenge v.33

  1. Förvånas över att du ändå fick ihop ett riktigt bra bidrag till temat från ett halvdött shoppingcentrum. Lite synd är det faktiskt med butiksdöden, som ju inte bara äger rum på landsbygden utan även i och kring storstäderna. Men som sagt – bra jobbat där:-)

    Gilla

  2. Trots butiksdöden, här ser det ju ganska bra ut och skönt att kunna få sig en fika. Häftig belysning med tolv ljuspunkter som lyser som ”Sola i Karlstad”! Det är dessvärre många tomma butiker och matställen runt om i landet nu i pandemins fotspår.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: