Vilse i skyltsöndag/Astray in Sunday’s sign

För att ni inte ska tro att jag vandrat vilse i Hälsinglands skogar. Idag ett bidrag till bästa BPs skyltsöndag från arkivet under kategorin Värdelöst Vetande. Jag hade ingen aning men bara så ni vet: Varje dag går minst två barn vilse i skogen. Jag hoppas de hittar ut och att de inte irrar runt i björnskogen tillsammans med mig för här finns inga skyltar. Men jag behöver inga skyltar, jag går inte vilse, jag håller en stadig kurs mot skogstjärnens blå skimrade svalka. Idag hade vi 28 varma grader här, man tackar och bockar.

It is common for children to go astray.
Every day at least two children get lost in the woods.

7 tankar om “Vilse i skyltsöndag/Astray in Sunday’s sign

  • Ja, hade för mig att den går tillbaka på en tidningsartikel så kollade allvetande Wiki:

   Visans text är inspirerad av en verklig händelse. Barnet hette Jon Ersson och i september 1850 var han och hans äldre syskon ett par hundra meter från Morbäcksätern utanför byn Sörsjön i Dalarna och plockade lingon. Jon, som bara var ett år och sju månader gammal, mötte en brunbjörnshona med två ungar och matade ungarna med lingonkvistar. De blev trötta och ungarna och Jon lade sig för att vila vid björnhonan. Äldsta systern hämtade modern och hon skrämde bort björnarna.

   En norsk tidning skrev en artikel om händelsen i april 1851.

   Gilla

 1. Hahaha! Det är ju bra att sätta upp en sån skylt, då vet vi. Både vuxna och barn. Vilken (konstig) idé att placera ut skylten där, men himla kul för en skyltare såklart:-)
  Njut av det fina vädret. Det gör jag också. Samma temperatur här som hos dig i Hälsingland.

  Tusen tack för skylten och länken:-)

  Gillad av 1 person

 2. Vilken rolig skylt. Det är nog lätt att gå vilse i skogen. Jag vet några vuxna som också gjort det. Det gäller att se på skogen och komma ihåg landskapet liksom, solen och vädersträcken. Jag vet ett par som gick vilse och ringde hem till sin son… han kom på att dom hade iPhone och den enes var kvar i bilen… han tog och sökte på hitta min iPhone och lotsade de tillbaka till bilen.

  Gillad av 1 person

  • Klyftigt att använda hitta min iPhone så att det blev ett lyckligt slut på den vilsenheten! Idag har vi verkligen större möjlighet att hålla reda på varandra och oss själva tack vare tekniken. Själv försöker jag hålla mig till invanda stigar 🙂

   Gilla

 3. Nu lärde jag mig engelska på kuppen, go astray hade jag inte hört. Jag hade nog bara sagt get lost….haha
  Himla vacker skylt med ett viktigt budskap, samma gäller för drunkningsolyckor i sommar, de verkar vara på uppåtgående, typiskt när det blir en lång värmebölja. Du har inte björnfrossa du, lyssnade på radion idag och det var många karlar uppåt landet (Just i Hälsingland) som sett björnspår och var rätt skärrade…
  Inte för att skrämmas, du kan alltid visa dig näck o hoppa i tjärnen!

  Gillad av 1 person

  • Haha undrar om björnen också plaskar ner i tjärnen. Nej den får nog snarare skrämselhicka av mötet med min uppenbarelse.
   Men visst har jag björnfrossa. Här finns björn. Sjunger när jag tänker björn, för att varna nalle men skrämmer nog mest bara spridda skogsvandrare. Skulle jag möta en björn skulle jag antagligen svimma på fläcken.
   Ha en fin lagomsval tisdag!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: