Vårsol i skyltsöndag/Spring sun in Sunday’s sign

Ops håller visst på att tappa greppet om min blogg. I takt med att våren vaknar blir jag allt mer ofokuserad och allt tröttare på begränsningar i pestens tid. Nu vill jag verkligen bara tillbaka till människors möten, spontana infall och slippa tänka på att hålla avstånd.

Men är det söndag så är det. Då krävs en skyltning i bästa BPs skyltsöndag. Idag vänder jag Linköpings domkyrka och bibliotek ryggen och går åt andra hållet, men fortfarande i mina nära kvarter, för att fånga skyltar i vårsolen. Här är det slut på den mysiga medeltidsstaden. Här berättar skyltarna istället historier från nyare bostadsområden och gamla industrikvarter.

Lingvallen en idrottsplats i grannskapet utforskar vi en solig barnbarnsdag.
Stadsmissionens Second Hand i sliten omgivning…
Pantbanken tvärs över gatan är lika utdaterad men håller färgen bättre och bildar bra bakgrund till spiraltrappans skuggteater.

3 tankar om “Vårsol i skyltsöndag/Spring sun in Sunday’s sign

 1. Jag har aldrig varit inne på en pantbank! Inte har jag sett någon heller, det kanske har med varandra att göra? Loppisen såg helt övergiven ut, ser en skylt med 50% i fönstret. Här stängde kyrkans loppis för snart ett år sedan, ”personalen” är alla i riskgrupp. Men kanske kan man komma igång igen när alla fått sina sprutor. Vore kul att kunna gå o fynda igen. Kan tro att de har fått in mängder av prylar under pandemin, alla har ju städat i förråd och garderober i brist på annan sysselsättning! Varav kommer namnet Lingvallen? Varför inte Linvallen om det ska vara knutet till stadsnamnet…nyfiken i en strut..
  Ha en fin ny vårvecka, kanske får vi lite mindre blåst o lite högre temperaturer, i bästa fall!

  Gilla

 2. Lingvallen påminner mig om när jag spelade fotboll – lite mysigt och retro där:-) Byggnaden för second hand försäljning må vara sliten, men den är ju hur stor som helst. Det är ju ofta att just sådana second hand butiker håller hus i lokaler där hyran är låg. Annars går det ju inte ihop för dom.
  Sista bilden är ett drömfoto:-) Konstigt nog låter pantbank föråldrad, men här i stan finns det en mitt i city och så en på fashionabla Östermalm…
  En perfekt skyltning med bästa blå bakgrund:-) Tusen tack för att du skyltar och länkar:-)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: