Konsumtion. Fem en fredag v.15

Denna veckan handlar det roliga frågetema Fem en fredag om konsumtion. Högaktuellt en dag som denna när folkhälsomyndigheten deklarerar att jag och många med mig som fått första covidsprutan kan börja röra oss fritt ute i konsumtionssamhället igen.

1.Vad för ”onödigt” skulle du köpa om du hade obegränsade resurser? Obegränsade resurser! om jag skippar min altruistiska sida och släpper lös fantasin finns här plats för riktigt högtflygande drömmar. Så vad skulle jag köpa? Takvåningar centralt i storstäder och sedan flyta runt mellan europeiska metropoler för här känner jag mig mest hemma. I Londons East End, i Berlin-Kreuzberg, i Lissabons Bairro Alto, i Roms Trastevere skulle jag köpa onödigt dyra boenden. Och om jag nu har obegränsade resurser skulle jag förstås också ha en lya i New York och en i Tokyo eller kanske ännu hellre i Osaka. Slutligen skulle jag behöva lite rekreation från storstadslivet och satsar då på ett litet hus vid stranden på paradisön Ishigaki-Jima i Okinawas övärld och en english cottage garden någonstans i södra England.

Önskelistan över takvåningar i metropoler kan med fördel utökas till exempel med en i författaren Mikhail Bulgakovs stadsdel Podil i Kiev, Ukraina.

2. Vad skulle du inte sälja i ditt hem ens för alla pengar i världen? Alla pengar i världen? Jag tror inte det finns någon säljbar pryl alls i mitt hem som jag inte skulle kunna göra mig av med för alla pengar i världen. Det är en ofattbar förmögenhet och får jag den kan jag lätt köpa tillbaka min ”oskattbara” pryl.

3. Konsumerar du någonting mer än vad du tror andra gör? Återigen ett negativt svar för nej jag konsumerar inte särskilt mycket överhuvud taget. Annat var det när tvillingarna var nyfödda och vi stod där med tre blöjbarn. Då, på den tiden kändes det som jag konsumerade fler blöjor än någon annan i hela världen.

4. Vad är något du sällan lägger pengar på? Rökverk har helt och hållet försvunnit ur min konsumtion. Annat var det…osv

5. Finns det något du köper till andra, men aldrig till dig själv? Smycken. Av någon anledning har jag alltid tyckt att det är förbjudet att köpa smycken till mig själv. Smycken ska man få som gåva och som minne av speciella personer. Himla dumt egentligen att gå och vänta på presenter. Här har jag en förbättringspotential och jag jobbar på den. En eller annan god dag snart, köper jag mig ett par pärlörhängen.

7 tankar om “Konsumtion. Fem en fredag v.15

 1. Haha, skrattar ända upp till öronen…Tycker du behöver önska dig i första hand ett betydligt längre liv än genomsnittet om du ska hinna besöka alla dina hem runt om i världen! Att du är berest kan jag tumma på! Röka slutade jag för drygt tio år sedan, en tia ledde fram till en trist diagnos, en halspulsåder har dött, går inte att återuppliva, medicin? Sluta rök!
  Ha en skön helg, var du nu än bestämmer dig för att ha den!

  Gillad av 1 person

 2. Du tar nog hem priset den här veckan också – men veckans bidrag till Elisa alltså.
  Älskar dina kluriga och finurliga svar, såklart!

  Ettan – ja, där hänger jag absolut på om jag får;-)
  Tvåan – håller med helt.
  Trean – ja det var helt nytt! Inte visste jag att du hade tre barn varav två var tvillingar. Bra jobbat där:-)
  Fyran – så du har också varit rökare! Välkommen i gänget! Men även jag gav upp förra hösten – rökandet alltså.
  Femman – Smycken har jag aldrig givit till någon. Själv är jag inte alls förtjust i smycken. Har iofs en legobit och en fotboll runt halsen men ändå;-)

  Gillad av 1 person

 3. Pingback: Fem en fredag v. 16: Veckogöra - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: