Tappa/Tap – weekly photo challenge v.15

Jag tappar tråden. Feber i två dagar efter vaccinationen i måndags. Visserligen bara 38 grader men jag blir alltid utslagen, trött och mosig i huvudet även av modest feber. Fast egentligen inte mycket att klaga över. Kända lätta biverkningar är vad vi får räkna med om vi vill bli av med smittan på bred front och alternativet är förödande för mig och många andra.

Verbet tappa i fotoutmaningen Veckans ord får mig annars att associera i betydligt behagligare banor. Jag tänker tappa upp whisky på fat. Jag tänker Edradour i Perthshire, ett av de minsta och äldsta singel malt destillerierna i skotska högländerna. Här mognar whiskey på ekfat i en förtrollad miljö och änglarna får sin andel. Jag andas deras närvaro bland alla tunnor i den trånga lokalen. Änglarnas andel, ni vet väl att att det är så den kallas, den del som avdunstar under åren av fatlagring.

In the Scottish Highlands, whisky matures in oak casks and the angels get their share.

11 tankar om “Tappa/Tap – weekly photo challenge v.15

 1. Att tappa tråden var det ingen som jag såg, förutom du då;-)
  Whiskey har aldrig varit min grej. Gillar inte smaken av någon sort jag smakat. Min man är mera förtjust i drycken, och han föredrar Bourbon av någon för mig outgrundlig anledning.

  Hoppas du har repat dig från febern. Du vet om man har låg temperatur i vanliga fall – typ 35,6 grader, så känns 37 grader som ”högt” feber, åtminstone i mitt fall. Fick en ”inbjudan” idag, men jag väntar ett tag till. Men jag har ju inga barn och barnbarn, så det är en helt annan sak…

  Gilla

 2. Tappa både tråd och mod är lätt att göra i dagar som dessa. Jag har också fått en spruta och känner inte något. Hoppas den hjälper i alla fall.
  svar: Tycker absolut du ska räkna in skatan som kamuflerad oxhackare!

  Gilla

 3. Hoppas du nu mår bättre. Och visst är det ok. att bli dålig ett par dagar om man fått vaccin. Jag fick vaccin, Pfeizer, i onsdags och var lite matt natten till torsdag och hade ont i armen. Men gärna det om jag slipper COVID:
  Känns genast roligare att läsa om Skottland och att tappa whiskey. Har besökt en del destillerier men glömt av ”änglarnas andel”. Tack för påminnelsen.
  En fin tolkning av veckans temaord

  Gilla

 4. Intressant inlägg! Det får mig att tänka på min skotska rundresa för något år sedan då jag besökte flera ”tappställen” där jag fick bekanta mig med whiskey. Annars är jag vinnörd så det här med whiskey var en ny upplevelse.
  Hoppas du mår bättre nu. Jag fick också en reaktion efter första vaccindosen men var helt ok igen efter två dagar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: