Från knopp till tå. Fem en fredag v.14

Lust och impuls får styra valen i frågetemat Fem en fredag för idag hade jag mycket att välja bland.

1.Hur känns det i kroppen den här veckan? Fint. Att vakna utsövd och yoga en dryg timme är riktigt bra för känslan i kroppen. Lika bra är långfrukost vid elvahugget med Anne Enright och ”Den gröna vägen”. 8 1/2 km skogspromenad i vårljuset med dottern är också bra för känslan i kropp (och knopp). Resten av veckan har varit variationer på samma tema så nu är känslan i kroppen, så här på fredagskvällen, lite lagom trött och mätt.

Vårskog i ljus idag.

2. Vad gör du för att träna knoppen? Bäst och helst tränar jag knoppen när jag träffar och umgås med andra, stora som små. Det kan vara både ansträngande och utmanande visst men man kommer alltid rikare ur möten och man lär sig alltid något. Idag längtar jag verkligen till dagen, förhoppningsvis om några veckor, när vi kan träffas i bokcirkeln igen.

3. Vilken typ av aktivitet gör en dålig dag till det bättre? De två dagarna varje vecka som är mina farmordagar är aldrig dåliga dagar.

4. Vad är vardagslyx för dig? Bärtorkade kaffebönor. Jag mal alltid mina kaffebönor själv och till eftermiddagskaffet mal jag bärtorkade bönor från Kafferäven Per Nordbys rosteri i Göteborg. Det här är en vardagslyx som har krävt lite tillvänjning, som min svärdotter lärt mig och som jag nu aldrig vill vara utan.

Bönleveransen från Kafferäven blir bäst när Ellen färgsatt påsen.

5. Hur känns det i sinnet om våren? Visst gillar jag vårvärmen men den är ofta njugg, nyckfull och inte riktigt att lita på. Det är ljuset som lyfter mitt sinne om våren, det sinnliga ljusets återkomst.

7 tankar om “Från knopp till tå. Fem en fredag v.14

  1. Nu blir jag lite mållös, håller du på att träna inför Ironman??? Jag blir matt bara av att läsa om dina energirika aktiviteter…Bärtorkade kaffebönor fattar jag inget av, tittar på ditt foto med teckningen, o tror inte jag riktigt får till den heller. Men huvudsaken är ju att du mår toppen av det, eller hur. Trevlig helg på dig! Mina försök till yoga har inte fallit ut så bra…

    Gillad av 1 person

  2. Vad gäller femman så är vi helt överens. Bärtorkade kaffebönor har jag aldrig hört talas om. Vi brygger inte ens ”vanligt” kaffe längre utan njuter av Nespresso sedan många år tillbaka.
    Bokcirkeln blir nog möjlig igen snart om dina kompisar är 70 plussare så… Håller tummarna för dig och alla andrfa som längtar efter sina ”shots”.

    Gillad av 1 person

  3. Pingback: Fem en fredag v. 15: Konsumtion - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: