Vakna/Wake – weekly photo challenge v.14

En vit värld vaknade jag till denna morgon. Snöyra, vit gräsmatta, svart våt asfalt utanför sovrumsfönstret och vi som skulle spela boule. ”Gomorron, Det var ju inte så här vi hade tänkt dagen” plingade Robert i telefonen. Nej det är inte så här jag vill vakna.

Jag vill vakna en varm junidag 2019 på ett airbnb i Göteborg, gå ett kvarter och fortsätta att vakna med hett kaffe och en croissant i det minimala fiket på hörnet…

Kaffe i en eller annan form är nödvändigt för att vakna.

här eller i Rom eller Paris, kvittar lika. Bara inte i aprilsnö tänker jag när jag tänker på verbet vakna i fotoutmaningen Veckans ord.

7 tankar om “Vakna/Wake – weekly photo challenge v.14

 1. Vem skulle inte vilja vakna till kaffe och nybakad croissant? För min del är det länge sedan jag hade en så bra start på dagen men jag lyckas vakna ändå.

  Gilla

 2. Så du spelar också boule:-) Det gör mina grannar också, och de spelade idag. Ingen snö, men bara fyra grader. Gänget har i stort sett spelat hela vintern, nåt det aldrig gjort om det inte vore för pandemin.
  Kaffe är ett måste för att vakna oavsett temperatur om du frågar mig.

  Gilla

 3. Aprilsnö är verkligen inte kul! Det slipper vi i alla fall här 🙂 En enda gång har det ramlat ned lite snö på oss här i Torrevieja och det var i januari 2017. Snöfallet innan dess var 91 år tidigare. Jag tror nog att vi kanske har sett den sista snön i den här stan 😉

  Gilla

 4. Instämmer helt- Skulle nu gärna för några dagar byta ut Stockholm mot varmare trakter och gärna vakna till mer värme och en god caféfrukost.Men snart har vi tiden mellan hägg och syrén här och då vill jag helst vara hemma i Stockholm.
  Härlig tolkning!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: