Munskydd i skyltsöndag/Face mask in Sunday’s sign

Söndag och jag har total skylttorka på grund av hektisk vecka och slarvig ouppmärksamhet. Inte ens på mammografin kom jag ihåg att skyltspana. ”Du har högt bröstben så det gör extra ont på dig” fick jag veta. Tack! varje dag lär man sig något nytt.

Men hellre skyltlös än rådlös. När jag med kliande röda ögon dammade av histamintabletterna i fredags dök några gamla förpackningar med munskydd upp bland medicinerna. De är från tiden när vi tågluffade i Japan och kan få fungera som högaktuella skyltar idag tänker jag. (Så långt allt väl. Men när fotona skulle laddas upp totalvägrade wordpress – mitt mediautrymme har nått maxgränsen. Det har hunnit bli måndag, jag har löst problemet temporärt och hoppas kunna pressa in några inlägg till här i bloggen innan jag blir tvungen att lägga av eller byta plattform).

Ser ut som en leksak men innehåller munskydd.
Rekommenderad användning…
…och när man är sjuk såklart.
Slutligen en pedagogisk baksida med färgkod.

Dagens skyltsöndag (som alltså blev till måndag eftersom jag är en teknisk åsna och inte orkar bry mig om att kolla plattformens teknikaliteter förrän jag är nödd och tvungen) är specialdesignad för bästa BP som emellanåt fotar munskydd som ligger på marken och skräpar, som gillar Japan och som förvaltar Skyltsöndagarna med den äran.

6 tankar om “Munskydd i skyltsöndag/Face mask in Sunday’s sign

 1. Gulliga Lena:-) Tusen tack för inlägget, dina fina ord och länken:-)
  Nu tycker jag att du antingen förlänger med WP och betalar en liten slant, eller att du byter till min plattform som heter blogspot/Blogger. Jag är ju lika tekniskt obegåvad som du, och blogspot är till för idioter som oss;-) Jag lovar. Man får visserligen vad man betalar för – ingenting, men handhavandet är verkligen idiotsäkert. Jag menar du har ju precis börjat med bloggen igen. Inte ska du sluta bara för att WP:s utrymme är begränsad. Det tillåter jag helt enkelt inte. Så det så;-)

  Nu till dina fina bilder. Älskar inlägget, det visste du ju som du skrev. Å miljontals resenärer på Tokyos tunnelbana kan inte ha fel tänker jag. Det är ju av hänsyn till andra att man bär munskydd när man är hoppressad som i en sardinburk. Så någon nytta måste de ju göra – munskydden. Å förpackningen är ju såååå typiskt japansk. Love it:-)

  Gilla

 2. Visst fick du ju till skyltar. Och munskydd ligger ju i tiden. Minns från åren vi bodde i Peking, 2007-2010 att många kineser då hade munskydd men mest för alla avgaser.
  Vad gäller WP så är det ju en frihet att kunna bestämma själv över storlek på bilder och annat. Jag har min plattform via One.com och betalar ca 500 kr/år och har ett rejält utrymme för bilder. Kanske kan du uppgradera det du har.

  Gilla

 3. Var det på grund av dålig luft som man använde munskydd i Japan? Var väl knappast pga någon pandemi eller? Känner mig lite vilsen här…men himla bra skyltning blev det!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: