Halt lerigt spår i skyltsöndag/Slippery muddy track in Sunday’s sign

Vi gjorde vad vi kunde i dagens grå, kamraten och jag. Vi drog åt skogen och vi var inte ensamma. Det är många som ger sig utomhus nu, Linköpings kommun gör sitt bästa för att varna oss alla för den grymma naturen.

”Vi gör vad vi kan…och ber om ursäkt”

”LERIGA SPÅR. Det är väldigt milt för årstiden…” och vi kan konstatera att skyltens fortsättning är väldigt pedagogisk och belevad. Några meter senare dyker nästa varningstext upp ”…Väldigt halt i spåren. Beträd spåren med försiktighet!”

Nära nog att de citerar Klas Klättermus ”Det är mycket viktigt/ vi får gå försiktigt.”

Vi vågar oss vidare. Väl inne i skogen är skyltningen mer åt det mysteriösa hållet. ”Man kan komma fram till korgen genom tunneln till höger, men vi rekommenderar fairway…”

”…Kolla dock en extra gång så att ingen står vid korgen innan du kastar.”

Det bästa man kan göra en blåsig marssöndag är att träffa vänner, prata om allt och ingenting gå en mil och andas skog. Inte var det särdeles skrämmande lerigt eller halt men hungrig blir man och värd sin semla, sitt kaffe och sin soffa. Som bonus fångar jag skyltar till Skyltsöndag, temat som förvaltas av bästa BP där du hittar fler skyltar.

2 tankar om “Halt lerigt spår i skyltsöndag/Slippery muddy track in Sunday’s sign

 1. Är det frisbeegolf man utövar där i parken tro? Har varit i en dylik i Falun, https://discgolfbanor.se/course/asbo-dgb/
  Annars är jag ytterst imponerad av alla vackra ord man som ödmjukast ber om ursäkt med. Man kan ju faktiskt inte göra så mycket åt vädrets makter och tjällossning…här i skogsbygd finns inte en enda varning uppsatt på våra leder, det får vi liksom ha i vårt DNA, haha
  Ser härligt ut i parken, hoppas promenaden och sällskapet var trevligt

  Gilla

 2. Lika ”off” som du kände dig när du läste min Skyltsöndag, lika ”off” känner jag mig här hos dig – hahaha:-) Kan inte påstå att jag ofta är i skogen, men jag är helt säker att jag inte sett sådana skyltar förut. Jag trodde att rätt skor var det man behöver för att inte halka på leriga stigar och snö också för den delen.

  Discgolf med den roliga figuren under skylten har jag sett i Polen, men aldrig här hemma.

  Linköping är ju inte en småstad precis, inte med svenska mått mätt i alla fall. Det är roligt att dina skyltar är lika ”exotiska” för mig som mina var för dig. Bra så:-)

  Tusen tack för skyltarna och länken:-) Bra jobbat där:-)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: