Trendigt. Fem en fredag v.10

En händelserik vecka med vulkanexperiment, chokladkakbak, Pokémon Go, gos och bus och en rad andra begivenheter som gjort att bloggen hamnat i skymundan. Men nu är det fredagskväll och trendigt är frågetemat i Fem en fredag.

 1. Vad var mest trendigt under dina tonår? Kortkort och OP (optiska mönster) var trender som tilltalade mig.
 2. Hur har du omedvetet någon gång varit trendig? Den gången jag kom hem efter ett halvårs kringresande i Grekland och Italien. Mot resans slut, när jag bott i Rom några månader var garderoben utsliten och jag var tvungen att skaffade mig jeans på loppmarknaden i Trastevere. Jag fann ett par billiga chokladbruna byxor som fick duga, snäva upptill, utsvängda nertill med stora V sydda vid knäna. Uppenbarligen väldigt trendiga V-jeans fick jag veta vid hemkomsten.
 3. Vilken trend skulle du vilja se kommer tillbaka? Solidaritet.
 4. Vilken trend skulle du aldrig anamma? Läppförstoring.
 5. Vad vill du ska bli en trend? Professionalism och humor för att balansera coronaåret med den invasiva arten amatörepidemiologer utan ett uns självironi.
Veckans vädertrend som gärna får visa sig vara kortlivad.

7 tankar om “Trendigt. Fem en fredag v.10

 1. Vilken perfekt bild för att illustrera trendigt, eller (o-)trendigt antar jag;-)
  Väl genomtänkta svar här hos dig. Och du skiljer dig från mängden, som tur är:-) Du följer då verkligen ingen trend;-)

  V-jeans älskade jag, fast du snubblade ju över dom helt omedveten – hahaha:-) Å på den tiden var man ju smal. Tänk om man skulle sätta på sig dessa jeans som ju är inne igen idag. Ingen vacker syn i mitt fall;-)

  Solidaritet – jag då tänker jag spontant på Lech Wałęsa. Så han lyckades då… Det är ju bara de senaste åren som det återigen går åt fel håll i Polen.

  Botox och läppförstoring är ett big NO NO för mig med. Å dom som gör dessa läppförstoringar ser ju för sjävliga ut. Har dom ingen spegel????

  Gilla

 2. Underbara underfundiga svar på veckans frågor! Som jag blev avis när jag läste om dina utlandsäventyr, för mig blev det bara några charterresor innan familjelivet tog över…de flesta skönhetsingrepp är för mig helt knäppa, men visst är läppförstoring bland de värsta!

  Gilla

 3. Jag publicerade din fantastiska mening: Professionalism och humor för att balansera coronaåret med den invasiva arten amatörepidemiologer utan ett uns självironi.
  Det var många fler än jag som uppskattade ditt ordval.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: