Problemlösning i Fem en fredag

Om fredagar har jag sett att några i mitt lilla hörn av bloggvärlden gärna besvarar Fem frågor ställda av Elisa. Jag gör ett försök att hänga på denna vecka när det handlar det om problemlösning. Here we go:

 1. Vad lagar du till middag om du inte har något i kylen? Take away. Vardagen är enkel nu när jag åter blivit urban. I centrala Linköping behöver jag inte välja pizza när kylen är tom. IKI by ShinNori förser mig med högklassig sushi och andra japanska läckerheter. Nawab har stans bästa indiska mat inklusive helt gudomlig Mango lassi.

2. Vad gör du om håret är blött och du är sen någonstans? Då får håret torka på vägen, som efter en simtur.

3. Om mobilen inte fungerar, hur får du tag i någon? Chattar från datorn men att få tag i någon är knappast mitt största problem när mobilen lägger av.

4. Vad gör du om du inte hittar något i en butik och ingen personal finns i närheten? Letar lite extra, frågar någon som verkar hemtam i affären eller letar upp någon som jobbar där – det finns trots allt få obemannade butiker.

5. Om du gick vilse i en skog utan karta eller kompass, skulle du kunna hitta ut? Jo under skoltiden i Uppsala skulle klassen orientera i skogen runt Lurbo på någon sorts friluftsdag. Trots både karta och kompass tappade vi bort oss totalt där i vildmarken, min bästis och jag. Sent omsider tog vi oss ut ur skogen och hamnade på landsvägen, liftade hem till stan och satte oss på ett fik. Det var inte populärt hos lärarkåren som väntade vid målet och slutade väl med att jag fick sänkt ordningsbetyg, i vanlig ordning.

Nuförtiden när jag stundom trampar runt i björnriket undviker jag nogsamt att gå vilse genom att alltid se till att jag kan följa mina egna spår tillbaka.

4 tankar om “Problemlösning i Fem en fredag

 1. Sänkt ordningsbetyg klingar bekant, fast jag kan inte påstå att det berodde på att jag gått vilse i skogen..
  Det enda jag verkligen avundas stadsborna är just utbudet av restauranger! Allt annat kan jag handla på nätet, men när närmaste matställe (förutom pizzerian) ligger sex mil bort , ja då får man se till att ha mat hemma!

  Gilla

 2. 1-3 är vi lika, inte alls otippat. Vad gäller maten så har vi dessutom samma smak, men det visste du ju redan. Så kul att du har ett sushi-ställe som lever upp till dina krav. Det hade jag inte till Sushi Rebellion öppnade i Täby Centrum. Nu har jag det. Några toppen indier har jag också. Thanks God for small mercies;-)

  Så jag skrattade när jag läste femman. Du var smart redan som ung, praktiskt lagd med – hahaha:-)

  Ett härligt bidrag till temat:-)

  PS. Bilden på mossan är sådär iihertz-speciell igen. Vet inte hur du gör, men nåt är det:-) DS.

  Gilla

 3. Pingback: Fem en fredag v. 8: Team building - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: