En sockerbagare här bor i staden, skyltsöndag

Ja visst bor det en sockerbagare här i staden. Inte bara en utan en mängd bara i min stadsdel. En bakar på bottenvåningen i mitt hus. Stadens absolut bästa, genuina hantverksbageri med familjetraditioner sedan 1930-talet finns ett kvarter hemifrån. Ett tredje bageri går jag ofta förbi, på väg ner mot stationen. Skylten med den gula kringlan var gammal redan när jag satt utlokaliserad från länsmuseet, i ett litet kontor i grannfastigheten, första gången jag flyttade till Linköping.

En gul skylt mot dagens oförfalskat blåa himmel, ni förstår ju att med den förutsättningen måste jag hoppa in i skyltsöndag igen. Detta bageri bjuder även på ett skyltfönster och dörren till försäljningen en halvtrappa ner är vederbörligen coronaskyltad som alltid i detta pestens år.

För ett par tre år sedan, när jag hoppade runt på kryckor efter en akut höftoperation, var mitt projekt att prova alla tiotalet bagerier i stadsdelen i en smakjämförelse. Jag valde klassikerna wienerbröd och mazarin som jämförelseobjekt, det krävdes många kalorier för att öva upp en normalsnabb gånghastighet. Lite besviken måste jag bryta projektet i förtid. Hellre kvalitet än kvantitet, det fanns för många hembagerier med glada hemmabagare snarare än konditorer så jag återtågade till stadens bästa, genuina hantverksbageri och där hittar ni mig fortfarande. En annan gång hamnar även det i en Skyltsöndag, förvaltad av BP.

5 tankar om “En sockerbagare här bor i staden, skyltsöndag

 1. Vilken lyx med så många bagerier i närheten:-) Inte minst bageriet i din trappuppgång – nybakade frallor varje morgon till frukost. Ja, det skulle jag i alla fall satsa på.
  Kul att du har hittat en favo bland alla bagerier.
  Ett härligt ”välsmakande” bidrag till Skyltsöndag:-) Tusen tack för det och länken:-)

  PS. Hur kan de komma sig att jag har haft för mig att du bodde i Nyköping, men nu är det ju Linköping du bor i – oooops… DS.

  Gilla

 2. Svar: Linköping it is framöver. Jag lovar;-) Så du kan bortse från länken jag gav till Stefan i Nyköping och gjorde ”reklam” för din blogg – oooops;-)

  Temat bokmärken har funnit s i år och dag. Själv har jag inte hängt på från början. Grundaren till temat har lagt ned det, men nu är vi kanske tre till fem stycken som håller temat vid liv. Jag tycker om temat, för precis som med skyltar så kan man tolka fritt. Välkommen att vara med du också.

  Så många fotoutmaningar som har kommit och gått de 13 åren jag bloggat, men f*n så roligt det har varit och är:-)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: