Tråktorsdag

Ja varför inte hoppa in i ett bloggtema med namnet Tråktorsdag en dag som denna när geisten falnar betänkligt. När jag kliver ur duschen, efter mina dagliga 7 km skymmer det redan utanför fönstren. Okej det kan väl vara så att jag inte går ur sängen jättetidigt, att jag sitter ganska länge med frukostkaffet och boken efter yogan och att jag alltså inte hinner ut förrän mitt på dagen. Men ändå. Mörkret känns motigt. Jag tänder allt vad jag har i fråga om ljus, stearinljus stjärnor och adventsljusstakar, bordslampor golvlampor och spotlights riktade mot takmålningen med de fyra nakna damerna, den ärvda kristallkronan. Blir det ljusare? Bara marginellt faktiskt. Inget lyckas ersätta den totalt frånvarande solen dagar när dagsljuset aldrig når längre än till ett halvskumt fuktigt skymningsljus.

High Street at noon.

Ja en dag som denna, en tråktorsdag är det bara att gilla läget. Jag har inte så stora problem med det egentligen. Jag trivs trots allt ganska bra med att hasa runt i halvmörkret i värmen inomhus och ta det lugnt. Åtminstone nu när jag har fått gnälla en stund, när den riktiga kvällen har kommit och jag har fått i mig en vitlöksdoftande isländsk fisksoppa.

KajsaLisa är den som har hittat på Tråktorsdag.

4 tankar om “Tråktorsdag

  1. Kul att du hittade temat hos mig och hänger på. Tror att KajsaLisa blir riktigt glad över ditt beslut. Å den här vintern är levererar ju helt fantastiska bidrag till just Tråktorsdag. Susjos började också hänga på och nu du med. Det ter sig:-)
    Även i den här bilden har du lyckats fånga DET, en viss stämning. Bilden är vacker i sig, väldigt vacker till och med:-)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: