Where do we go from here, skyltsöndag

Vi var ute och snubblade runt i skogen, något som vi gör med ojämna mellanrum. Fram mot eftermiddagen när solen stod lågt började jag bli trött hungrig och gnällig, något som jag blir med jämna mellanrum. Då stod vi plötsligt bland ett gäng gamla karuseller. En såg ut som den enkla karusellen på min barndoms lekplats. En annan var en överdådig tivolikarusell med färgsprakande ystra gipshästar. Den tredje var en söt sak vars like jag aldrig sett. Sparsamt dekorerade, anspråkslösa trähästar som liknade gamla gunghästar från forna tiders barnkammare.

Den tredje hade också en skylt som ni inte kan läsa men det gör ingenting. Ni får se den söta karusellen i sin helhet istället. Skylten säger ”Endast för barn under 8 år. Sitt ner i karusellen och kör inte för fort. En vuxen ska alltid vara med här.”

Trötthet, hunger och gnällighet försvann bland karusellerna men säg den glädje som varar beständigt, vi var tvungna att överge leken. På vägen mot bilen gick vi förbi nästa skylt som visade att vi nog kommit in bakvägen i äventyret.

Jaha så var det med den saken. Strängt taget gjorde vi visst allting lite baklänges den här gången. Vid dagens slut stötte vi på en riktigt grundlig skyltning som hjälpte oss att räkna ut ungefär hur vi hade gått och var vi hade varit.

Skyltsöndag förvaltas av BP. Följ länken för att hitta fler skyltar och skyltentusiaster.

5 tankar om “Where do we go from here, skyltsöndag

  1. Den karusellen är ju kult! Den måste nog ha minst 40-50 år på nacken, eller! En riktigt gedigen karusell som en snickare satt ihop. Nostalgi!
    Skrattade gott att ni till slut såg vart ni hade varit – hahaha! Att komma in bakvägen kan ha sin charm. Minns när Galoppbanan fortfarande fanns här i Täby, så var det helt öppet att komma in där bakvägen från vårt bostadsområde. Det tog många år tills man satte upp ett staket runt där.
    Jättekul att du har skyltat igen! Fortsätt gärna med det!
    Tusen tack för ditt fina bidrag och länken:-)

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: