Ramen hak i skyltsöndag/Ramen shop in Sunday´s sign

DSC_0517ps_redigerad-1hag50hpll600A Japanese noodle shop in Karatsu on the island of Kyushu

En sen kväll i mitten av november åt vi vår middag på en liten ramenbar inne på järnvägsstationen i Karatsu dit tågluffen fört oss.  Ramen är en japansk nudelsoppa gjord på vetenudlar i buljong samt diverse andra enkla ingredienser.

Den morgonen hade vi tagit tåget från Shimonoseki på ön Honshu med destination Kyushu, den sydligaste av huvudöarna. Dagen i Karatsu var lång och innehållsrik. Vi gick längs stranden ut till slottsborgen uppe på en klippa vid havet. Vi såg staden, tempel, rakukeramik och keramikugnar. Med kvällen rullade den stora tröttheten in.

Då var det gott att slinka in på ett ramenhak, äta soppa med ägg fläsk och nori, doppa gyoza (dumplingar) i soja och stärka sig med en glasburk värmd sake.

collage ramenNär värsta hungern stillats är det förstås kul att begrunda omgivningen som bland mycket annat innehöll en del skyltar. Jag upptäckte till och med en förbudsskylt mot rökning något som verkligen inte tillhörde vanligheten på japanska krogar.

Skyltsöndag förvaltas av BP

En tanke på “Ramen hak i skyltsöndag/Ramen shop in Sunday´s sign

  1. OMG! Älskar dina inlägg om Japan! Och sättet du beskriver och visar maten gör mig galen. Ja, alltså totalt såld. Du vet vad jag menar. Dreglar och längtar efter både soppan och gyoza. Hr ju varit utan japansk mat i över fem veckor nu och dina bilder gör ju inte saken bättre om man säger så… Klart det fanns japanska krogar i Benidorm också, men det fanns aldrig någon som åt där. Alltså lät vi också bli att gå in där. Japansk mat bygger ju på att den är färsk och vi såg bara djupfrysta ingredienser (inkl. gyoza) framför oss så då fick det vara.

    Å soppan har jag faktiskt försökt att laga själv (det finns en japansk matshop i Stockholm för att få de rätta ingredienserna), men det sket sig med nudlarna som klumpade ihop sig…

    Anyway – 1 000 tack för en fantastisk skyltning, länken och inte minst dreglandet över maten:-)

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: