Nå upp/Reach

DSC_0055fhag701000

Paint the City Lindesberg

Rolf Carl Werners muralmålade familj på parkeringshuset vid järnvägsstationen når upp till byggnadens fulla höjd. En allegorisk livscykel – från yngste sonen till farfar med apan – en bildberättelse som sträcker sig från den vintervita gatan upp till den lika vintervita himlen.

Konstprojektet Paint the City Lindesberg genomfördes under 2014. I projektet dekorerades ett antal husfasader centralt i staden. Fastighetsägarna finansierade målningarna med Lindesbergs kommun och lokala företag som delsponsorer. Målningarna är gjorda med sprayfärg. Konstnärerna är många och har en bakgrund inom graffitin.

Jag är imponerad av satsningen på gatukonst som livar upp tunga murpartier och trista brandväggar i en liten Bergslagskommun. Den är kaxig och färgstark. Även om Lindekonsten inte når upp till samma klass får den mig att minnas streetart längs The High Line i det gamla slakthusområdet på Manhattan. Och det är verkligen inte fy skam.

Nå upp Onsdagstema

12 tankar om “Nå upp/Reach

  1. OJ! Så läckert! Det här gjorde mig verkligen glad; att en liten ort som Lindesberg kaxar upp sig och visar att man förtjänar sin plats på kartan. Och dessutom så snyggt, så många detaljer att se på, så färgglatt!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: