Nyhet/News

DSC_0093rphag40hpll600

The High Line

En drygt två kilometer lång linjär stadspark anlagd i ett övergivet upphöjt järnvägsspår på Manhattans västsida är det nyaste tillskottet bland New Yorks strövområden. Parken är färdigställd i etapper från 2009. I september i år öppnades den tredje och slutliga etappen officiellt.

November är inte en optimal tid för parkliv men promenaden över det gamla slakthusområdet – Meatpacking District – och Chelsea är anslående och välbesökt. Spåret följer inte en aveny utan slingrar sig fram mellan stadens gamla lagerlokaler och fabriksbyggnader. Västerut har man utsikt mot Hudsonfloden, under fötterna brusar stadslivet och högt över våra huvuden reser sig nybyggen i kolossalformat. Det framgår tydligt att det här är ett område av Manhattan som är under omvandling och att projektet är en del av upprustningen av ett ganska luggslitet industrilandskap.

Nyhet tisdagstema

 

 

7 tankar om “Nyhet/News

  1. Hej, jag har fått dille på tv-serien Million dollar listing, i olika städer. Det är väl i New York den svenske Fredrik är mäklare tror jag men blandar ibland ihop Miami och Los Angeles också. Hur som haver så är det rätt intressant att se hur stadsdelarna värderas bland fastighetsmäklare och kunder. Förändringar i miljön sker hela tiden.

    Gilla

  2. Omvandling till det bättre kan väl inte vara annat än en positiv nyhet 🙂 Bara liiite avis på dig som varit där. Lusten att resa brinner just nu. Vill bort från Malta och se andra vyer…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: