Lättsmält/Svårsmält Digestible/Indigestible

DSC_0109rpp1000

Kalas vid spannmålssilon

Spilld spannmål går inte till spillo vid silon i Kumla. Jag gissar att sädeskornen är lättsmälta för fågelflocken. Den spillda säden lockar åtminstone till sig både kajor och duvor i mängd. Men om du frågar mig så är kajflockar och duvor besvärande svårsmälta – jag gillar varken dem eller deras massinvasion.

Lättsmält/svårsmält tisdagstema

7 tankar om “Lättsmält/Svårsmält Digestible/Indigestible

 1. Lättsmällt inlägg Lena 😉 En perfekt tolkning och jag kan bara hålla med när det gäller både lättsmälta korn och svårsmälta fåglar. Duvor är ett litet gissel här på ön. Speciellt i Valletta vilket du kanske märkte när du var här, om du åt lunch på torget 🙂

  Gilla

 2. Stora fåglar är inte så tilltalande, det kan jag hålla med om. Jag var kattvakt nu i två veckor, det stod stora kattmatspåsar ute på verandan, oöppnade, gissa hur länge dom fick stå ifred? Nä just det, skator o kajor pickade hål i påsarna och käkade upp torrfodret…lättsmält eller svårsmält vem vet?

  Gilla

 3. Jag gillar kråkfåglar och duvor och de gånger kajorna kommer i flockar blir jag glad! Jag har stått helt täckt av duvor i Venedig, det var häftigt! Så även de stora fågelflockarna är lättsmälta för mig!

  Gilla

 4. Ja he he, ditt inlägg fick delvis bli mitt val till kommande onsdagstema. 😉
  Men visst, dessa fåglar som på olika sätt skitar ner i våra städer kan jag vara utan.
  Kajorna är duktiga på att riva ut skräp från våra ofta överfulla papperskorgar och stöka till det rejält och duvorna, ja de kan ”sprutlackera” kring statyer och på hustaken. Flygande råttor var det någon som liknade duvorna vid, ganska passande beskrivning.
  Per tåg har jag passerat förbi den där silon, eller om det är en annan…
  lite fängelsekänsla över betongmuren. 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: