Gigantiskt

DSC_0426pphag1000

London

Hur vi uppfattar storlek är en fråga om proportioner och proportionalitet. Redan de hundraåriga flervåningshusen i förgrunden är kolossala med mänskliga mått mätt. Sedda mot bakgrund av en modern glas-och-betongskapelses gigantiska byggnadskropp smälter de ändå samman till ett behagligare format. Med fönstertemat gigantiskt tar jag – som alltid – chansen att återvända till London. En gigantiskt stor fönsterfasad återfinns på det gigantiska huset. Förresten innehåller storstadsmiljön, som här centralt vid Liverpool Street, gigantiskt många fönster om man skulle ge sig till att börja räkna rutor.

gigantiskt veckans fönster

12 tankar om “Gigantiskt

  1. Läckert foto som visar upp så många olika typer av byggnader med olika stil och byggnadsår. Strykjärnshuset framför och under det moderna kontorshuset intresserar mig nog mest. Inte så ofta man ser liknande hus. Det känns så där lagom gammalt, kanske från relativt tidigt 1900-tal. Huset tar hänsyn till hur gatorna är dragna och har anpassat sig därefter, kul. Det finns några liknande strykjärnshus även i Stockholm.
    Intressant, jag får känslan av att du lyckats placera kameran ganska högt, lite över gatunivån. Hur fixade du det?

    Gilla

  2. Man kan ju också tänka sig att fönster kan te sig ganska gigantiska för en lite mindre varelse, antingen det är ett litet barn eller en liten katt. Då blir nog i stort sett alla fönster stora. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: