Kolossalt

DSC_0057bpphag1000

Kolossala Kyoto Station

Den futuristiska järnvägsstationen i Kyoto är en av Japans största byggnader och kolossalt imponerande. I den gamla kejsarstaden med traditionell låg bebyggelse och oräkneliga tempel innebar Kyoto Station ett radikalt brott med alla traditioner när den öppnades 1997. Själv trivs jag alldeles utmärkt med både det gamla och det nya Kyoto, och inte minst trivs jag på stationen. 70 meter hög, 470 meter bred och med en golvyta på 238,000 kvadratmeter innehåller den bokstavligen allt och lite till. Arkitekten Hiroshi Hara är förresten också pappa till Umeda Sky Building i Osaka, ännu en kolossalt hissnande byggnad från det moderna Japans rika arkitekturskatt.

Kolossalt Onsdagstema

12 tankar om “Kolossalt

 1. WOW! Sådan arkitektur är ju bara så himla underbar och läcker. Speciellt för oss svenskar som då ju verkligen inte är bortskämda med innovativ och annorlunda byggnader. Love it!!!
  Du skulle stortrivas i Tel Aviv eller Dubai för den delen.

  Svar: 130 Rock Apartments är 7 månader gammal mitt i smeten. Hotellet har 27 studios (compact living, perfekt för tre veckor). Hotellet ägs av en musiker och tillhör ingen kedja (som tur är). Mer info på min blogg idag.
  Men kolla deras hemsida:
  http://www.130rock.co.il/ . Vi bokade via Expedia.se – Norwegian direkt till Tel Aviv och då hotellet som jag bara kan lovorda!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: