Upphittat – det edvardianska skriet

DSC_0589phpll600

Skriet

Ett upphittat skri på den regnvåta vägbanan. Som Ronja Rövardotter har sitt vårskrik har jag mitt höstskrik men inte av glädje. Mer som Edvard Munchs Skriet, ångestfyllt. Ännu är hösten snäll och mild. Ännu är skriet bara upphittat till dagens tema. Men tiden närmar sig. I morse visade termometern den första halva minusgraden.

Upphittat Onsdagstema

17 tankar om “Upphittat – det edvardianska skriet

 1. Det var inget dåligt fynd ! Här har du verkligen upphittat din fantastiska fantasi både i ord och bild !!
  Låter lite kall hos dig. Edvard Munchs Skriet ÄR ångestfyllt men kylan är nog lite lättare att bära.
  Ha en skön onsdag Lena 🙂

  Gilla

 2. Åh, sån här tolkning gillar jag, snacka om att ha ögonen med sig. Ser verkligen ångesten i fläckens ögon…hål. Min bror gjorde en alternativ tavla till skriet, han döpte den till pipet. Det är Musse Pigg som står på bron. Kanske ska fota av den och lägga upp den någon gång, den är kanonhäftig.

  Gilla

 3. Här har du en skriiiisyster. Jag bävar för vintern. När jag var barn såg jag alltid fram emot vintern. Älskade den och var ledsen när våren kom. Våren var inte jag glad åt. Nu vill jag ha sommar året om. Tänk som det kan bli. Vi kommer kanske att höra varandras skriii snart:D

  Gilla

 4. Jamen! Nu gör du jo precis som jag – tittar ner alltså! Visst är naturlig street art helt underbar! Å det är absolut Edvard Munchs Skriet.
  Å precis som du är jag ångestfylld när jag tänker på hösten. Tre plusgrader var det imorse. Å visst är det helt sjukt att man redan efter två kalla dagar har glömt den underbara långa sommaren.
  Har iaf inte gjort nå’t annat än frysit hela dagen igår och idag. Undrar hur vi ska överleva 15 minusgrader om vi huttrar redan nu… Bäst att inte tänka på det – än.

  Gilla

 5. ”Autumn on its best behaviour” Vilken makalöst vacker bild !! Ja ja,du får stå ut med att jag är här och spanar ibland. Men det märker du nog på kartan som visar var dina besökare sitter.
  Kanske inte så många på Malta 😎
  Har du tagit bilden med din mobil frågar den vetgirige 😉

  Gilla

  • Åh tack, jag blir jätteglad och stolt att du tar dig tid och spanar in här ibland Anita!!! Det peppar mig dessutom att försöka vara lite aktivare i min bloggsvacka. Nyfiken blir jag också på vad du kan mena med kartan. Inte har jag hittat något som talar om var besöken kommer ifrån :0. När du får tid/lust någon gång kan du kanske förklara hur man kan se det?
   Ja bilderna i mitt instgramflöde kommer hittills bara från mobilen. För mig har det blivit ett nytt experimentellt fotande, snabbt och lekfullt med ögonblicksbilder ur vardagen 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: