Arbete

DSC_0080pp1000

I tempelträdgården

arbete/work  Ordlös lördag

18 tankar om “Arbete

 1. När jag såg miniatyren på bilden i Ordlös lördag tänkte jag: lek är barnens arbete… men oj, vad överraskad jag blev när jag klickade på bilden. Det var inga barn utan vuxna och nu har du verkligen lyckats förbrylla mig. Vad är det de gör?! Plockar sten eller nåt annat på marken. Nej, jag vet inte. Berätta!

  Gilla

  • Stod själv som ett levande frågetecken som så ofta i Japan och annorstädes. Så vitt jag kunde se rensade de marken från små vissna löv, strån och barr som lades i en liten tygpåse..ett.mycket meditativt arbete i lugnt tempo.

   Gilla

   • Ååh, måste vara krävande på sitt sätt… eller det är iaf inget som man bara gör så där helt plötsligt. *funderar hon och kliar sig i huvudet. själv skulle hon bli alldeles hispig.*

    Nu har jag avslöjat bakhemligheterna. 😉

    Gilla

 2. Oj, här kan vi snacka om krävande noggrant arbete. Snygg bild! Själv tog jag några ”Tjolahopp” bilder bara från min egen vardag! Jag börjar bli så trist ”så klockorna stannar” ska nog ta paus!

  Gilla

 3. Säkert ett viktigt arbete som blir utfört även om man inte förstår syftet! Jag trodde också att det var lekande barn när jag såg miniatyrbilden! Som alltid, jag gillar dina bilder från Japan!
  Tack för att du gav lite mer kött på benen om oxvandringen!

  Gilla

 4. Får känslan av att deras arbete är lite jämförelse med armén och användandet av tandborste när det ska städas. Varför använda stora redskap när man kan använda de små… Snyggt fångat 🙂

  Gilla

 5. Det gäller nog att komma in i ett meditativt stadium för att klara ut det! Inget för oss västerlänningar som måste prestera saker snabbt. Jag hade inte klarat av det, vare sig arbetsställningen, tempot eller noggrannheten!

  Gilla

 6. Tveksamt om jag skulle kunna sätta mig där och arbeta. Fast jag skulle säkert behöva varva ner. Trädgårdsarbete ska ju vara bra för själen, sägs det. Kanske skulle många behöva liknande arbete och rensa marken från skräp. Som många slarviga rökare som fimpar var som helst, fick de rensa ett område från fimpar skulle de kanske sluta fimpa överallt?!
  Nej nu var jag lite elak. Men en läcker bild på ett arbete som väcker tankar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: