Flytande Söderhavet

Idag prövar jag flytande kontraster, det börjar med svartvitt och slutar med färg bara för att jag är nyfiken.

collage flytande sv

Skogsstigen löper i en 3 kilometer lång slinga runt Söderhavet. Sjön är stor och blå och tvärdjup 15 meter. Det är svårt att tro det men på 1950-talet var den ett dammigt dagbrott där man bröt alunskiffer för att utvinna bensin och olja. Idag är det en sjö inbäddad i grönska och med fritt sportfiske av inplanterad fisk. Det gamla gruvhålet har döpts om till Söderhavet och blivit flytande.

DSC_0202f1000

DSC_0238f1000

DSC_0334f1000

Flytande Fototriss

27 tankar om “Flytande Söderhavet

  1. Söderhavet är ju bara färg =) men att prova och testa olika varianter av ett och samma foto är något som jag gillar. Härligt på Söderhavet, även om det inte är Söderhavet så kan man ju låtsas.

  2. Kul experiment med svart vit och sedan i färg. Personligen gillar jag färg bäst, det har jag ju alltid sagt;-) Å den nästsista bilden med bambusstammarna är min absoluta favo.

  3. Svar: Kul att du också gillade boken Zlatan. Den har tryckts i över 500 000 exemplar bara i Sverige. Var på ett mingel på Svenska Förlagsklubben ifjol där Lagercrantz beskrev samarbetet med Zlatan. Tänk att just den boken har fått så många ungdomar, som aldrig läst en bok förut börja läsa – sträckläsa. Tycker det är helt underbart! Tycker att Lagercrantz gjorde ett enastående jobb att ”behålla” Zlatans sätt att prata rakt igenom hela boken.
    Min egen Zlatanbok befinner sig sedan en tid tillbaka hos min kollegas 13-åriga son som är dyslektiker. Han har aldrig tagit i en bok förut men sträckläste de första 70 sidorna. Jag känner bara lycka där.

    I matchen mot Österrike var Zlatan inte direkt bra heller. Men har man inga bra medspelare så… Fotboll är ju ändå ett lagspel. Kolla match mot Färöarna på tisdag för mig. Är på konsert då och missar den. Boohoooo. Å då har vi inte ens en ”inspelad målvakt att tillgå. Suck!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: