Sverige/mångkulturellt

DSC_0024fhpll600

Mångkultur

Långt innan Sverige blev Sverige var landet mångkulturellt. Så förblev det, så ska det fortsätta och det är ingenting som har med nya tiders seder att göra. Det är ett faktum. ”Idéer, pengar, melodier och mycket annat befinner sig i ständig rörelse mellan människor och stoppas inte av några nationsgränser” skriver Maja Hagerman i Det rena landet med undertiteln Om konsten att uppfinna sina förfäder. Och har du inte läst den boken rekommenderar jag den.

Bilden

En bild av en samling personer är per definition mångkulturell. Att bilden från småstaden är svensk  framgår ju också tydligt. Däremot är den inte dagsfärsk, jag tog den under årets valborgsmässofirande. Bara en månad sedan men allt har förändrats. Då var kyla och kala träd. Nu är grönska och värme i min del av Sverige.

Sverige/mångkulturellt Tema fredag

9 tankar om “Sverige/mångkulturellt

 1. Sverige sticker ut i jämförelse med andra länder i både Europa och resten av världen, mycket på grund av att vi är så mångkulturella. Detta är något som borde firas ännu mer och ännu större, något att vara enormt stolta över och inte låta högerrösterna ta det ifrån oss. Vårhärlig bild. Ha en fin fredag!

  Gilla

 2. Multikulturelle har vel de fleste land vært, nær sagt til alle tider. Statsdannelser er en heller ”ny” oppfinnelse,.
  Og der sporet jeg av.
  God fredagskveld 🙂

  Gilla

 3. Visst är det så! Att försöka hitta det som är ”svenskt” är i princip omöjligt. Vår mat, vår musik, vår konst, vår arkitektur, allt är influerat av andra och har i sin tur gett andra influenser. Det är härligt och ständigt flödande nyskapande!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: