Förlorat och ändå inte

För en månad sedan körde jag förbi en gammal bro i gränsskogen någonstans mellan Östergötland och Närke. Den vackert välvda stenbron med tunga vägstolpar har förlorat funktionen till en modern vägbro. Men stenens skönhet, det klara formspråket har inte gått förlorad där den nu står kvar vid sidan av vägen som ett minne i landskapet. Bilderna går som vanligt att klicka upp till ett bildspel om du vill se dem i större format.

Förlorat Onsdagstema

Annonser

12 thoughts on “Förlorat och ändå inte

  1. Du skriver som en poet och fotograferar som om du inte gjort annat 🙂 Gillar verkligen den stora s/v bilden på den gamla bron. Snygg och fyndig tolkning med en röd tråd mellan bilderna.
    Den där röda tråden saknas helt hos mig som inte kan bestämma sig 😉

  2. En vacker bro! Tänk hur mycket jobb det måste ha varit att bygga den! Riktigt ”handarbete”, ingen prefab där inte. Den bron är charmig och jag är glad att den finns kvar!

  3. Jag är förtjust i de här gamla broarna. Tänk så vackra de är om man jämför med de gamla. Hållbara verkar de vara också, men det är klart att dagens trafik kanske de inte skulle klart. Jag tänker då på de tunga transporterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: