Ätbart

collage matDet finns mycket ätbart i mitt japanska fotoarkiv. Har svårighet att välja men tänker att jag visat upp ett antal festmåltider i tidigare inlägg och nu är det dags för en vanlig dags ätbart varjehanda. Andra dagen i Osaka är vi  fortfarande grymt jetlaggade och vaknar hungriga lagom till lunch.

DSC_0129f21000Dagens första mål blir stabilt, ett set setto friterat kött med tillbehör som tofu, ris, misoshiru och pickels på en kvarterskrog

DSC_0224F21000Middagens soba (nudlar) med tillbehör som tempura och sushi äter vi under en varieté på ett allmänt bad

DSC_0348f1000Slutligen frampå nattkröken tar Nohira med oss till sitt stamställe och beställer in fat efter fat med läcker plockmat.

Ätbart Fototriss

18 tankar om “Ätbart

 1. Är det nudlar som ser så fullständigt färglösa och maskliknande ut? Det ser verkligen inte aptitretande ut! Allt annat ser jättegott ut (eller det mesta) men de där nudlarna vet i sjutton om jag skulle våga smaka! De ser ut att vara åtskilligt många veckor för gamla! ;O)

  Ha en skön söndag!

  Gilla

  • Haha, Japan är nog det ställe på klotet där man aldrig någonsin råkar ut för gammal mat. Soba-nudlar är gjorda av det nyttiga bovetemjölet därav färgen. Bovetet är glutenfritt, funkar alltså för glutenallergiker och används i det traditionella europeiska köket till exempel till plättar som blinier och galettes. I Wiki läser man: Inom raw food-rörelsen är bovete populärt eftersom det innehåller mineraler och alla åtta essentiella aminosyror, samt att det till skillnad från till exempel vete är lättsmält.
   Men du har rätt i det Anneli att om man är ovan vid färgen ser soba inte helt lockande ut 🙂

   Gilla

 2. Kan tänka mig att det festades på riktiga härligheter i Japan och några har vi ju som sagt sett. Gillar orientalisk mat, de har mer fantasi och vågar ta ut svängarna. Fint!

  Gilla

 3. Mums! Här stannar jag. Vilken mat, helt i min smak som du förstår. Tänk om våra sushi ställen här i Sverige skulle servera annat vanlig mat än bara sushi. Vi har ju några japanska restauranger här i Stockholm, men de serverar ju aldrig ”vardagsmat”.
  Gud så hungrig jag blir nu:-)))))

  Gilla

 4. Camera raw följer med i själva photoshop-programmet så det är inget man behöver köpa till. Det är så mycket enklare att utföra den grundläggande redigeringen, det går snabbare än i photoshop, dessutom kan man även ställa in vitbalansen i efterhand. Egentligen borde man börja med att lära sig det programmet innan man går på det stora PS. däremot är ju PS oslagbart när det gäller att jobba i olika lager med bilden och när man vill manipulera 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: