Helgbilden 28/4 Öppen

collage växthus

I helgen besökte jag stadens stolta växthus som nu öppnar allt eftersom fram till invigningen i slutet av augusti. Sjöparkens växthus får en vinterträdgård (Palmrummet) och orangerier (Citrusrumet och Kameliarummet). Här är öppen glasarkitektur och öppen planlösning. I planeringen ingår utvecklingsarbete och öppen programverksamhet. Den luftiga byggnaden inhyser dessutom en alldeles nyöppnad lunchrestaurang som snart kommer att kunna servera primörer från de egna odlingarna.

DSC_0209 f1000DSC_0216 f1000DSC_0143 f1000

92:a inlägget i #Blogg100 Helgbilden 28 april och Öppen Fototriss

Annonser

19 thoughts on “Helgbilden 28/4 Öppen

  1. Måste säga att din småstad är väldigt aktiv och ganska så långt framme – med ett eget stort växthus. Inget man direkt förknipper med en så liten stad faktiskt.
    Å bygget är ju minst sagt storskalig!
    Dina bilder borde de ansvariga förresten köpa direkt för en eventuell presentation i form av broschyr och eller webbplats. Fotona är nämligen helt suveräna!

  2. Visst blev det bra. Jag har haft förmånen att följa det från ”ax till limpa” och det är roligt att lilla Kumla törs satsa. Synd bara med allt gnäll, men det avtar nog nu. Fin bildkollektion.

  3. Vilka lyckostar ni är. Fantastisk rymd! När man tittar på stolarna på första bilden så ser dom ut som dockmöbler. Då förstår man högt i tak det måste vara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: