Formfyllt

Formar fylls med pannkakssmet, toppas med bönpasta och gräddas.

Imagawayaki är en speciell sorts japansk street food som tillverkas i stora plåtformar och säljs direkt från ett gatustånd. Bilderna kommer från den lilla ön Ishigaki-jima i utkanten av Okinawas vidsträckta övärld. Om du vill se dem i större format  kan de klickas upp till ett bildspel.

87:e inlägget i #Blogg100 Formfyllt Onsdagstema

23 tankar om “Formfyllt

 1. Visste väl att du skulle visa en bild från Japan till det temat. Yiiepphie! Dessa ”kakor” har jag aldrig hört talas om, men eftersom jag gillar all japansk mat så är jag säker att jag gillar dom också. Bara de innehåller min favo sjögrös så…;-)

  Gilla

 2. Undrar som flera andra kommentatorer hur det smakar.
  Sedan funderar jag alltid på engelska/amerikanska uttryck som smyger sig in i vårt språk, som ”street food”. Skulle man inte på isländskt manér kunna hitta något eget? Gat(u)mat kanske? Kanske inte lika tufft som engelskan, men jag reser ragg när jag får en annonsbilaga i tidningen där Intersport förkunnar att det är ”runningpremiär”. Det är ju bara slött och dumt. Läste nyss att Språkrådet föreslog idémöte i stället för det engelska brainstorming. Någon vitsare lade till varianten ”spånskiva”, vilket ju är i min smak. 🙂

  Gilla

 3. Intressant tillverkning av de där munkarna eller vad det är han gör. Påminner lite om amerikanska pannkakor tycker jag. Undrar hur han värmer den där stora formen? Är det varmt där under eller gräddar han hela formen i någon ugn som inte syns i bild?!
  Så mycket spännande du fångat på bild under din japanska resa. 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: