Helgbilden 24/3 Gul

DSC_0582 hp

Ett par kulor gul mangoglass i påsktider

I helgen använder jag den enkla bilden för att titta på effekter i Photoshop. Det visar sig finnas en uppsjö. Här är några

62:a inlägget i #Blogg100 Helgbilden 24 mars och Gul mandagstema

23 tankar om “Helgbilden 24/3 Gul

 1. Ser gott ut på originalbilden. Photoshop är förföriskt när man börjar med det. Risken är att man använder effekterna till leda. Jag gick en Photoshop-kurs en gång, men har själv inte tillgång till till programmet nu.
  Säger namnet Kobo Abé (japansk författare) dig något?

  Gilla

  • Visst Ps är förädiskt och allt kan missbrukas. Jag tror dock att man ska våga testa en massa för att hitta sin egen preferens. Om Kobo Abé vet jag knappt något mer än att hans böcker filmats.

   Gilla

   • Visst. Jo, jag såg filmatiseringen av hans Kvinnan i sanden på Filmstudion i Oskarshamn för mycket länge sedan. När jag för ett tag sedan skulle ta en bok i bokhyllan för att bilda mig med lite läsning (annat än rockbiografier) tog jag den allra första i bokstavsordning och fick just Abés Kvinnan i sanden (måste ha fått den i någon bokutdelning på jobbet och satt den i bokhyllan och glömt den). Fascinerande. Nu vill jag se filmen igen. Det var mycket japansk film i ungdomen på Filmstudion. Dodes’ka-den, Kurosawas första färgfilm, är en speciell favorit, oerhört vacker och sorglig. Har du någon japansk favoritfilm?

    Gilla

  • Det är kul att plocka ut en bok sådär lite på vinst och förlust. Måste ha varit exotiskt på den tiden att se japansk film på filmklubben. Jag har varken sett mycket japansk film eller läst mycket litteratur. Kurosawas Dodes’ka-den har jag sett. Håller med, den är fin och speciell. Av nyare filmer såg jag Still Walking för några år sedan. Den speglar dagens samhälle med allvar och humor. rekommenderas! Annars är alla Miyazakis tecknade filmer i en klass för sig, så långt från Disney man kan komma. Nu har jag blivit riktigt sugen på att läsa en japansk författare. Kanske skulle leta efter Kobo Abé.

   Gilla

   • Ja, Kvinnan i sanden var bra läsning. Miyazaki är, eller var i allafall, mitt gudbarns favorit och hon har väldigt mycket på dvd. Hon är själv född i Kina men är nu (16 år ung) inne på allt som är koreanskt/japanskt/kinesiskt. Nu har jag lovat att fixa biljetter till henne och tre skolkamrater till Yohios konsert i Malmö i september.

    Gilla

   • Du kommer att bli omåttligt populär när du lyckas fixa konsertbiljetterna! Det är riktigt många ungdomar som är inne på Östasien. Här i Kumla tex satsar en gymnasieskola på den inriktningen. Bara av godo när nyfikenheten spränger gränser.

    Gilla

 2. Jamen jag tackar att du åtminstone döpte bilderna efter varje filter du använde. Tack tjejen, jag hade varit ”lost” annars.
  Personligen föredrar jag originalet om du inte misstycker;-) Mango är nämligen en av mina favo frukter!

  Har du kollat hos Mona – hon leker också med olika PS- och andra finesser. Det är Mariane i Danmark som levererar en originalbild och ber oss (nej inte mig, men sådana duktiga fotografer som dig och Mona) att applicera filter.
  Kolla här om du känner för det (scrolla ner så kommer du till inläggen:
  http://fotoentusiastenfotoblogg.blogg.se/

  Gilla

  • Ja om du frågar mig så gillar jag också originalet bäst men det är alltid kul att sniffa på möjligheter.
   Följde länken och scrollade ner bland Monas bilder.Hennes bildbehandling är i en klass för sig. Alldeles för avancerat för mig men jag blir lite nyfiken, erkänns 🙂

   Gilla

   • Inte ett dugg för avancerat för dig!!!
    Å du – glömde ju säga – bra jobbat med bildbredden. Typ – där satt den och det gör den. Å hur du fick in collagen på ”rätt” bredd vågar jag inte ens gråga, men du lyckades = varm klapp på axeln;-)

    Gilla

 3. Mangoglass !! Ja tack…. 😉 Men du, vad roligt att prova på och leka med Photoshop ! Har programmet men även det betydligt enklare Paint Shop Pro. PS verkar väldigt avancerat och jag har inte vågat mig på att använda det ännu. Men möjligheterna att redigera och ändra foton är oändliga. Lycka till !

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: