Skyltsöndag – Hotdog igen

DSC_0315 f_redigerad-5

Välkommen, slå dig ner vid bordet under den japanska lyktan. Skåpbilen är parkerad, bänken placerad och skylten ”Hand Made Hotdog” är riggad. Nu är det skyltsöndag och jag kan inte låta bli att återkomma till korvmojen i Chiba. Trots att ni redan sett den heta hunden i fönstret. Bara för att.

61:ea/2 inlägget i #Blogg100 Skyltsöndag i spåren av Pumita

Annonser

10 thoughts on “Skyltsöndag – Hotdog igen

 1. Om du visar denna korvmoj en gång till får du mig att äta korv! Gillar ju inte korv som du vet, men jag börjar bli riktigt sugen på en handmade variant:-)

  • Du har helt rätt! Det är ett hantverk att placera korven, för att inte tala om senap och ketchup i rätt mängd. Jag vet, jag har övat som funktionär när ungarna spelade matcher.

 2. Nämen var den så spartansk och mobil, det visste jag inte. Verkligen en plats för en rendez-vous a’la Lady och Lufsen som Pumita skriver. Men då får de bjuda på något annat än korv, för korv går inte hem hos mig.

 3. Trevligt med bord och sittplats till den ambulerande korvkiosken. 🙂
  Bonus med rislampan över bordet så man ser vad man äter! Härlig bild från en japansk ”korvmoj”, som korvätare gillar jag bilden skarpt.
  Får mig att minnas en gammal rolig sketch med Lasse Åberg och Ardy Strüwer där en korvnasare (Lasse) serverar Ardy en korvmiddag utanför Grand hotell. Där trollar han bland annat fram ett bord med vit duk och levande ljus!
  Jag fann en annan rolig kortfilm ”Kanariehunden” med Lasse & Ardy från 60-talet i Filmarkivet, här är länken: http://www.filmarkivet.se/sv/Film/?movieid=381
  Tråkigt att så lite av dessa roliga sketcher från 60-talet går att hitta på nätet.

  • Haha Kanariehunden var riktigt crazy! Jag hade glömt hur roliga Åberg och Strüwer var, eller så uppskattade jag dem inte riktigt efter förtjänst då på 60-talet 🙂
   Men jag minns den där sketchen framför Grand, den måste ha gått i många repriser. Du har helt rätt: lite samma stämning som vid campingbordet under lyktan här 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: