På rad

Naha

Tre stiligt uniformerade, japanska grabbar på effektiv sightseeing.  På rad och på nolltid marscherar de igenom kungadömets Ryukyu ”lustslott” Shikinaen med dess kinainspirerade, magiskt grönskimrande park. För mig tog det betydligt längre tid. Jag höll på att aldrig slita mig därifrån. Jag höll på att bli kvar på Okinawa för evigt. Med den isvår vi har här nu är jag övertygad om att det hade varit en riktigt bra idé.

58:e inlägget i #Blogg100 på rad Tema fredag

Annonser

17 thoughts on “På rad

 1. Ännu ett fantastiskt foto från din resa 🙂 Klickar på den för fullskärm i tron att jag ska se de japanska grabbarna lite bättre 😉 Men det är parken jag ser !! Förstår att det var svårt att slita sig därifrån !! Kan tro att det var magiskt att vandra där.
  Läser ordet isvår flera gånger innan jag begriper. Isvår känns som ett helt nytt ord. Isvår skapat av Lena 😉

 2. Ja du, det hade varit en utmärkt idé! Om du bara hade vetat så…
  Å bilden påminner mig om ”mina” f.d. japanska kompisar. När de kom till oss på kontoret hos Suzuki så marscherade de in på rad – i hierarki-ordning liksom. Alla var klädda i vita skjortor och svarta/gråa kostymer. Å där stod vi i jeans och t-shirt, även VDn….
  Så när vi skulle bjuda ut dom på kvällen så klädde vi upp oss… å japanerna kom i jeans och t-shirt. Pinsamt värre, men min kompis Kiyoto (som var chef) lärde sig snabbt. Han frågade faktiskt hur det stod till med ”etiketten” i Sverige. Tyckte det var strongt gjort!

 3. Visst kan man längta bort från vårt bistra klimat! Jag förstår att du gärna hade varit kvar i Japan. Jag känner likadant,, varför resa hem från Burma där det var varmt och skönt och dessutom en ny och intressant miljö!
  Kul att du visar en bild från Japan och skriver trevlig text till!

 4. Vacker park, ser häftigt ut och betydligt varmare än här. Förstorade din bild och såg att grabbarna faktiskt är fyra där de går runt i parken kring Shikinaen, det är två som går längst fram. 😉
  Fast det spelar ju ingen större roll där de tydligt går på rad på andra sidan vattnet. Förstår att du gick runt där betydligt längre än de uniformerade männen, de verkar smått stressade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: