Infriad

Yakushi Nyorai

Nara är en av Japans mest intressanta historiska platser. På 700-talet, innan Kyoto blev kejsarstad, var Nara Japans religiösa centrum och kejsarstad. Idag är Nara med sina många imponerande tempel ett utflyktsmål mellan Osaka och Kyoto. Japans största Buddhastaty och en av de största i världen finns i Tōdai-ji templet som sägs vara den största träbyggnaden i världen och som är ett världsarv på unescos lista.

Utanför ingången till Tōdai-ji sitter en märklig träfigur. Det är Yakushi Nyorai den läkande och helande Buddha. Om du berör hans kropp och sedan dig själv på motvarande ställe botar han alla skador och sjukdomar på den kroppsdelen. Jag hoppas att människorna i bild som rör vid statyn var och en får sin förhoppning om helande infriad.

43:e inlägget i #Blogg100 Infriad Onsdagstema

Annonser

17 thoughts on “Infriad

  1. Vid första anblicken så ser figuren verkligen inte ut som Buddha, snarare som en gammal fiskargubbe i för liten regnjacka. Spännande dock det där med att beröra statyn och att bli helad, finns en del sådana statyer runt om i världen.

  2. Svar: Tror att Anders köpte ökenkängorna i butiken på muséet i Kumla för 500 kronor om jag minns rätt. Han gjorde ett inlägg om besöket där i sin blogg. Kunde liksom inte bli att länka till det.
    Har du varit där?

    PS. Dessutom kommer jag troligen komma att få stryk av alla Dressmann anhängare, men det tar jag med glädje;-) DS.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: