Antikt

Jag slår knut på mig själv. Antiken läser jag, ett fönster från antiken. Det har jag inte, på medelhavstiden var jag lös och kameraledig. Återvänder istället till Köpenhamn och antikens högborg i norden Glyptoteket. För vilken gång i ordningen? Måste lägga upp en etikett för Glyptoteket. Väljer med viss tvekan nacken av en skulptur från antiken, antagligen ett kejsarporträtt som håller ögonen på Köpenhamns gatuliv från sin plats i en fönsternisch på museet. För sent ser jag att veckans fönstertema är antikt. Det vidgar fältet men nu blir det på detta viset. Antikt från antiken

veckans fönster antikt

13 tankar om “Antikt

  1. Hehe, fyndigt skrivet. Gillar kompositionen i bilden, bakhuvudet, fönstret och den nya världen därutanför. Ett besök på Glyptoteket och man förflyttas i tid och rum.

    Tack för din fina kommentar häromdagen. Är tillbaka nu, men med en ny bloggadress. Har dock exporterat/importerat alla gamla inlägg till den nya.
    Trevlig helg!

    Gilla

  2. Är han blyg eller händer det nåt spännande därute? Lite konstig placerig av kejsarhuvudet kan jag tycka. Eller hans profil kanske är så himla tjusig att det var den man skulle sett. Glyptoteket verkar hur som helst en plats jag gärna skulle besöka.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: