Korvigt

Dottern är på besök. Vi utnyttjar dagen. Kör en bit med bilen. Kliver av, vandrar rakt ut i sommarsverige på grusvägen i solen. Hittar kantareller i en fårhage. Plockar en hel systempåse full med skogens gulaste guld. Solen strålar fortfarande men svarta ovädersmoln cirklar runt över våra huvuden. När vi nästan är tillbaka vid bilen kommer de första dropparna samtidigt som dottern äntligen hittar det korviga fönstret i övervåningen på ett rött hus vid vägkanten. Visst ser ni också den gula långkorven däruppe?

I min värld är ordet korvigt annars något som är nedhasat och korvigt som korviga strumpor. Nåväl veckans fönster är ”ett korvigt fönster, ett inte alltför svårt tema” tror fönstertemats idérika värd Susanne optimistiskt. Något nedhasat fönster hittar jag inte. Återstår korvmoj alltså. Men jag har redan utnyttjat den lokala Sibyllan och en dansk pölseman, båda med tydliga fönster, i andra inlägg. Ni som inte köper dagens korviga hänvisas till dessa mina mer reguljärt korvigt korvmojiga fönster. Men fotot av konservburken med Bullens Pilsnerkorv dekorativt placerad i ett fönster håller jag på ett tag till.

15 tankar om “Korvigt

 1. Jag ”köper” detta absolut! 🙂
  Med så svåra fönsterteman så måste man få tolka fritt.

  Korvigt är också för mig när byxorna (el.likn) hasar ihop sig på benen – försökte också hitta nåt sånt, men till slut fick det bli en korvkiosk i alla fall.

  Trevlig helg!

  Gilla

 2. Den förklaringen sväljer jag med ”hull och hår”! Tänkte faktiskt själv också på strumpor som korvar sig men det är inte så ofta man ser dem hängande ut genom fönstret… inte i Sverige iaf. I Medelhavsländerna däremot är det en ganska vanlig syn men hittade inget lämpligt bidrag så det fick bli sillkorv istället. Dina rör korvar sig alldeles perfekt!

  Gilla

 3. Gula korvar? Jodå, det godkänns. Dessutom verkar de vara ganska nedhasade där inne i fönstret, tillsammans med resten av attiraljerna. Så då blir det även den gängse tolkningen av ordet korvigt, som alltså är helt fritt att tolka som man vill. 🙂

  Gilla

 4. Jag funderade också på nedhasade strumpor, och tänkte kolla på skyltfönster på stan om man kunde få hasa ner några strumpor i någon affärs skyltfönster (vad gör man inte för att få en bra fönsterbild). Men jag insåg snart att det är ju sommar och knappast några strumpor på skyltdockorna nu. Så det fick bli andra lösningar!

  Gilla

 5. Jag tänkte på nedhasat också men inte ens det hittade i arkivet. Smart lösning av dig och rolig text. Dina korviga rör för tanken på ihoprullade korvar som man numera kan köpa för att grilla. Fast de är mycket mindre och tajtare hoprullade.

  Gilla

 6. Hi hi, klart klurig tolkning. Att likna den där slangen vid en korv blir ju som en liten lektion i äldre ”stockholmsslang”, där en ”slang med lera” var en korv med senap. På den tiden fanns ju inte ketchup ännu! Håller med om de korviga strumporna, men hur ofta ser man nedhasade strumpor i ett fönster?!
  Du har lyckats lösa uppgiften bra tycker jag. Läser om Bullens pilsnerkorv och tänker, vilken klassiker. Onekligen ett fotomotiv att vänta på. 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: