Mitt i prick

Ordlös Onsdag v 13

Annonser

24 thoughts on “Mitt i prick

 1. Mitt i prick var det och restaurangbesök är ju trevligt.

  Thaipusam kallas den hinduiska festival då de rättrogna tamilerna rentvår kropp och själ för att hedra Lord Murugan, även känd som Lord Subrahamnya. Det finns många historier om varför man firar Thaipusam. En av de mest populära berättar om dagen då den mäktiga gudinnan Parvathi ger sin son, Murugan, ett spjut för att bekämpa de tre demonerna och deras armé som plågar världen.
  På själva festivaldagen klär sig de trogna i sina ”botedräkter” och går i procession längs en förutbestämd väg. Deras dräkter består av olika bördor, sk. Kavadis. Den enklaste formen av kavadi kan vara att bära en kanna mjölk på huvudet medan andra ägnar sig åt kroppspiercing: en del sticker metallpinnar genom kinderna, tungan eller läpparna medan andra fäster en massa krokar på kroppen som sedan belastas. I vissa fall hänger man klockor eller limefrukter på krokarna medan man i andra fall drar vagnar efter sig, fästa i krokarna på ryggen. Den allra ståtligaste av kavadis är vel kavadi, ett portabelt altare, som kan vara upp till 2 meter högt, dekorerat med påfågelfjädrar, foton och blommor. Med denna konstruktion fastspikad i kroppen delar männen i paraden, emellanåt dansandes tills de kommer i trans. Märkligt nog verkar de inte känna någon smärta, det kommer inget blod och det blir inga ärr. Trots att många experter under årens lopp har observerat denna händelse och spekulerat vilt, är det fortfarande ingen som har något svar på detta. Hinduerna själva tror att de klarar smärtorna genom hängivelse och djup tro samt noggranna andliga förberedelser.
  Thaipusam inträffar vid fullmåne under den tamilska månaden Thai, vanligtvis januari-februari.

  Ha en bra onsdag önskas från Singapore!

 2. nyss skickade jag ett meddelande med rätt mailadress dvs utan siffran ett efter mitt namn och klickade på kommentar då kom inloggningsrutan upp, men jag backade bara tillbaka till kommentarsrutan hos dig och då var meddelandet borta ? kanske gick det iväg ändå till dig —–?
  nu använder jag fejkad mailadress igen pysselfarmor1

 3. Man blir ganska imponerad över servitörerna i bland, de kan handskas med många saker samtidigt. Att du sedan fångade hans finger på skärmen var ju verkligen mitt i prick. Fint!

 4. Den der var ”midt i prick” om man vil ha en fin kveld ute. Så gjelder at servitøren treffer ”midt i prick” slik at det ikke blir tull med regningen.
  Ha en flott dag 🙂

 5. Läckert foto!
  Det gäller att peka rätt på skärmen.
  Smart, fungerar bra till annat fototema också…
  Tack för kommentaren. 🙂
  Stämmer bra, ett tak nere i Tunisien kom äntligen till användning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: