Hoppfullt

Fingrarna domnar bort i kylan, snuvan kommer tillbaka och hela världen är lite suddig i kameralinsen.  På promenaden provar jag julklappsobjektivet. Det är spännande. Det är därför jag gnyr efter plusgrader och ljus.  Kan jag få lite värme nu tack. Gärna en överdos sol också, inte en bleksiktig måne mitt på dagen. Orimliga januariönskningar här i småstaden där nyårsdagens snö trots allt har smält undan och det är barmark igen. Men hoppet är det sista och så vidare.

Jag behöver inte bo länge i Närke förrän jag förstår att Sveas bageri är en institution i trakten. Supergott fikabröd bakas här. Sötebröd till tröst. Däremot är jag inte alls imponerad av deras matbröd. Inte alls.  Jag kräver genuint, rustikt, riktigt äkta stockholmskt surdegsbröd innan jag blir nöjd.

Jag stirrar på Sveas fönster och försöker frammana hopp, förhoppningsvis tas mina propåer på allvar och surdegsbrödsproduktionen tar fart under 2012. Själv fortsätter jag att leka runt bland fotoutmaningar på nätet. Kanske måste jag snart begränsa mig men Susannes fotoblogg har en oemotståndligt rolig utmaning i veckans fönster. Denna veckan är temat ”Hoppfullt fönster”. Jag behöver en kontrast till småstadskylan idag och tror inte riktigt att bageriets fönster håller måttet när vi snackar hoppfullhet, även om jag personligen aldrig riktigt ger upp hoppet.

Fönster i Paris innerstad om våren håller måttet. Paris 2011, 9:e arrondisementet precis under Montmartre håller måttet med råge.

Och om du nu inte accepterar vårens blomprakt i överflöd som hoppfullt avslutar jag mer än gärna med en hoppingivande eskpapistiskt fönsteröppning från mitt hotellfönster i Paris.

Lev väl, lev hoppfullt där ute.

13 tankar om “Hoppfullt

 1. Mmmmm, vilka balkonger, vilka underbara blommor, vilka fönster!!!
  Hoppet om en ny vår och sommar kommer smygande, men än får jag nöja mig med att odla isrosor på fönstren… 😉

  Gilla

 2. Underbara bilder, älskar den röda Svea-skylten! Javisst bakar de gott fikabröd, men matbrödet är faktiskt en aning tråkigt och torrt.

  Du har en jättefin blogg och tar jättefina bilder, kul att se lite vyer från hemmaplan ;0)

  Gilla

  • Nja kära Pysselfarmor jag bakade faktiskt ganska flitigt under förra surdegstrenden (var det 20-25 år sedan kanske). Vi bytte surdegar och var allmänt flitiga i gänget, gott bröd blev det men inte så gott som de härliga bröden från ett äkta surdegsbageri. Kanske har du rätt, kanske ska jag prova igen…

   Gilla

 3. Det var många och trevliga varianter på veckans fönster, svårt att välaj för jag tycker om alla ihop med Dina rader, Paris om våren är ju inte fel alls, men så är jag ju barnsligt förtjust i lite ”sunkiga” miljöer så sista bilden vinner nog;)

  Tack för kommentar hos mej!

  annette

  Gilla

 4. Pingback: Fönsterfotograf två och Veckans fönstertema: Skojigt | Susannes foton

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: