Sent i november

Novemberkaktusen har fyra dagar på sig att slå ut. Alla tecken tyder på att den inte klara av att leva upp till sitt namn. Men vem klarar av att leva upp till något över huvud taget sent i november?

Själv blommar jag sannerligen inte men är åtminstone omåttligt stolt över (november)orkidén som överlevde sommaräventyret utomhus och blommar igen mot alla odds.

Går ut en sväng i halvljuset. Småstadens torg är som alla svenska små städers torg, kargt kallt och totalt folktomt.  Man fattar. Nu gäller det att gå i ide eller flytta söderöver för att överleva.

Som alternativ strategi när höstmelankolin blir övermäktig finns förstås tröstätning. Sveas Café vid torget med hembakat extra allt är den klart lysande ljuspunkten i min lilla stad.

Efter det energipåslaget går vi hem. Mannen tar hand om lammgrytan som står på långkok och doftar himmelskt. Jag knyter tunna röda gardiner över linnegardinerna, det är ju trots allt advent imorgon.  Textar en stund med dottern. Det är sent i november.

9 tankar om “Sent i november

  1. Grattis till orkiden, man är liak stolt varje gång. Min novemberkaktus kan sin almanacka, den står på jobbet och blommar för fullt. Hade hotet att bli utkastad här hemma, men fick ny chans på jobbet.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: